10 inzichten die ervoor zorgen dat je content viraal gaat

10 inzichten die ervoor zorgen dat je content viraal gaat Artikel
0

Content is King. Deze 10 inzichten zorgen ervoor dat jouw content viraal gaat!

Een van de grootste uitdagingen voor content marketeers is het vinden van goede, shareable content. BuzzSumo, een zoekmachine voor virale content en influencers, verzamelde heel wat interessante inzichten die aangeven welke artikelen, video’s en infographics over welke onderwerpen het meest gedeeld worden.
 
Deze 10 waardevolle lessen rond shareable content kunnen we uit hun analyse onthouden:
 
 1. De lengte speelt wel degelijk een rol. Ondanks het feit dat een overgrote meerderheid (85%) van de social posts minder dan 1.000 woorden bevat, scoren langere posts meer social shares. Artikels van tussen de 3.000 en 10.000 woorden, worden het meest gedeeld.
   
 2. Emoties zetten mensen aan tot actie. Vooral amusement, humor en ontzag weten te raken. Maar ook quizresultaten zijn immens populair. Ze worden door zo’n 80% van de deelnemers gedeeld.
   
 3. Beelden maken het verschil. Zowel posts met videobeelden als met afbeeldingen die aanspreken, worden massaal gedeeld. Vooral op Facebook en op Twitter.
   
 4. Combineer iedere tekst van circa 75 à 100 woorden met een beeld. Dit zorgt voor een maximale performance.
   
 5. Wij houden allemaal van lijstjes. Ze worden 5 tot 10 keer meer gedeeld dan andere content. Lijstjes met foto’s zijn indien mogelijk nog populairder.
   
 6. ‘10’ is het magische cijfer bij uitstek! Lijstjes die starten met het nummer 10 winnen de populariteitstest qua sharing.
   
 7. Vertrouwen is key . Mensen delen liefst geloofwaardige content. Vermeld dus zeker de bron of auteur van informatie die je deelt. Het zal het aantal shares ten goede komen.
   
 8. Influencers hebben een domino-effect op je content. Bouw een relatie op met mensen die jouw content mee op de kaart kunnen zetten. Of beter nog, werk met hen samen. 1 influencer die je content deelt, kan 31,8% meer social shares genereren.
   
 9. LinkedIn is het belangrijkste B2B-platform en brengt tot 80% van de leads voort. Start dan ook een company page en post regelmatig artikels.
   
 10. Dinsdag is heilig. In het algemeen is het aantal shares op social media het hoogst op dinsdag. Alleen LinkedIn en Pinterest scoren hoger op maandag.
 
Al deze tips en cijfers zijn weliswaar sector- en productafhankelijk. Volg daarom zeker je eigen metrics op en verwerf inzichten in jouw markt en doelgroepen. Zo kan je doordacht jouw social mediastrategie opzetten.
 
Lees ook:

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments