10 mailing-missers die je absoluut moet vermijden

10 mailing-missers die je absoluut moet vermijden Artikel
0

Een mailing uitzenden? Zorg dan dat je deze 10 flaters niet slaat.

Dit mag je nooit doen als je een mailing verzendt

Met een mailing wil je zo veel mogelijk potentiële klanten bereiken. Of je bedrijf meer zichtbaarheid geven. Het is dus belangrijk dat wie je mailing ontvangt, hem open klikt, leest en doorklikt naar je site, webshop of een contactformulier bijvoorbeeld invult. Zorg dus dat je deze missers absoluut vermijdt.

1.    De onderwerpsregel verwaarlozen.

Je onderwerp bepaalt of mensen je bericht openklikken en verder lezen. Zorg voor een specifieke tekst die samenvat wat de mail vertelt. Of schrijf een onderwerp dat je lezer prikkelt omdat het een oplossing biedt voor een van zijn behoeftes.

2.    Promotietaal gebruiken

Vermijd woorden en kreten als ‘gratis’,’ 10% korting’, ‘test nu’ (of: koop nu) – vooral in je onderwerpsregel. Zelfs als de spamfilter je mail doorlaat, verwijdert de geadresseerde lezer jouw bericht waarschijnlijk meteen. Hoe het niet moet? Kijk in je map Ongewenste Mail welke onderwerpsregels als spam gezien worden.

 

3.    Luid roepen.

Schrijf nooit woorden en zinnen volledig in hoofdletters. Je lezer voelt dat aan als onbeleefd en opdringerig gedrag. Om diezelfde reden ben je ook best spaarzaam met uitroeptekens.

4.    Rommelige lay-out maken.

Een mailing is geen kleurboek of stripverhaal. Houd de lay-out rustig en overzichtelijk. Zo neemt je lezer de inhoud vlotter op. Zorg dus voor voldoende witruimte, kies één standaard font, beperk het kleurgebruik en wees spaarzaam met beelden. Opgelet! Een html-mail met één grote foto en weinig of geen tekst verdwijnt sneller in de spam-map.

5.    Teveel tekst schrijven

Beperk je tekst tot 2 of 3 paragrafen. Zorg dat de lezer niet moet scrollen om het einde van je bericht, je naam en bedrijfsnaam te ontdekken. Gebruik ook titels en tussentitels. Zo kan je lezer de mailinhoud sneller scannen.
 

6.    Geen links opnemen.

Je mailing is een toegangspoort tot je bedrijf. Plaats dus in de eerste paragraaf al een link naar je webshop of een specifieke webpagina.

7.    Te veel mensen in cc.

Mail nooit meerdere mensen binnen eenzelfde bedrijf met één mailing aan: je bericht eindigt dan zeker bij de spam. Mailadressen in cc zetten, zodat alle geadresseerden elkaars mailadres ontdekken, is ook een absolute misser van formaat.

8.    Copy/pasten tussen Word en html.

Je e-mail in Microsoft Word ontwerpen om hem vervolgens naar HTML-code te exporteren is geen goed idee. Het resultaat is slordig en spamfilters straffen het af.

9.    Niet testen.

Stuur je mailing eerst uit naar jezelf en een paar collega’s. Zo controleer je of je onderwerpsregel werkt, of je mail er ook bij anderen goed uitziet en er geen fouten in bleven staan.

10.  Onbestaande afzender gebruiken.

Zet je een no reply-adres of een onbestaand e-mailadres in het afzenderveld? Dan wek je wantrouwen bij je lezer. En mis je de kans om antwoorden te ontvangen die leads genereren of waardevolle consumenteninformatie opleveren.

Meer weten over geslaagde e-mails, mailings en newsletters?

9 tips om antwoord te krijgen op je mails
Hoe personaliseer je jouw mailings
Een nieuwsbrief, hoe begin ik eraan?
Optimaal communiceren via mail
Zo maak je een efficiënt adressenbestand voor je mailings

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments