10 tips voor een snelle ochtendroutine

10 tips voor een snelle ochtendroutine Artikel
0

Heb je ’s ochtends altijd te weinig tijd of is de snooze-knop je beste vriend? Met deze tips bespaar je tijd in de badkamer en verschijn je stralend op het werk.

Een halfuurtje langer slapen kan wonderen doen voor je humeur en voor je productiviteit. Alleen hou je daardoor nog minder tijd over om je ’s ochtends klaar te maken voor het werk. Met deze tips beperk je de tijd in de badkamer en verschijn je nog fitter en stralender op het werk. 
 

Kies voor handige doucheproducten

Maskertjes, bodyscrubs, lekker geurende conditioners en lotions zijn heerlijk om jezelf eens uitgebreid te verwennen op een vrije dag. Ben je gebonden aan een strikt tijdsschema, dan kies je beter voor snelle oplossingen zoals een conditionerende shampoo en bodylotion of een hydraterende olie voor onder de douche.
 

Was je haar ’s avonds

Heb je lang haar of een kapsel dat nooit spontaan de vorm aanneemt die jij wil, dan bespaar je heel wat tijd door je haar ’s avonds te wassen en in vorm te brengen. Lang haar kan je ook nog in een vlecht draaien, zo heb je ’s ochtends mooi golvende krullen.
 

Ontdek de voordelen van droogshampoo

Kom je ’s ochtends tot de conclusie dat je haar te vettig is om op het werk te verschijnen maar heb je écht geen tijd om het te wassen? Verstuif er wat droogshampoo op, ga er even met de borstel door, en je haar ziet er weer fantastisch uit.
 

Leg je outfit op voorhand klaar

Als je onder stress staat, heb je de neiging om telkens naar dezelfde combinaties te grijpen of  - erger nog – de verkeerde stijlkeuzes te maken. Kies je outfit daarom de avond voordien al uit, compleet met de juiste accessoires en schoenen, of beslis in het weekend al wat je die week zal aantrekken.
 

Ga voor makkelijk te combineren basics

Stijlvolle basics zoals een blazer, een paar elegante zwarte pumps en een witte of zwarte blouse kan je met zowat alles combineren: een jeans, een eenvoudige rok, een sobere pantalon, … Zo creëer je in geen tijd een professionele look, zonder dat je er al te veel over hoeft na te denken. 
 

Back-up plan voor bad hair days

Last van lokken die niet in de plooi willen gaan liggen? Verspil je tijd er niet aan en bind ze vast in een losse chignon. Klaar in twee minuten en altijd chic.
 

Leer de 10 minute routine

Make-up aanbrengen hoeft niet langer te duren dan tien minuten. Breng wat concealer aan onder je ogen en veeg een klein beetje foundation uit in het midden van je voorhoofd, op je kin en aan de zijkanten van je neus. Trek een potloodstreepje op de onderste rand van je oogleden, breng wat mascara aan en doe nog wat poeder op je wangen als final touch.
 

Pimp je look met make-upaccenten

Is zelfs tien minuten make-uptijd je te lang? Ga dan voor één opvallend accent. Maak bijvoorbeeld je lippen rood met een lippenpotlood – dat blijft langer zitten dan lippenstift – of breng een gekleurd lijntje aan op je oogleden dat je een lichtjes uitveegt met een borsteltje.
 

Multitask, ook in de badkamer

Net als op het werk kan je sommige taken in de badkamer combineren. Je haren drogen terwijl je wacht tot je gezichtscrème is opgedroogd bijvoorbeeld, of je tanden poetsen terwijl je onder de douche staat.
 

Organiseer je badkamer zoals je kantoor

 Een goede assistant weet dat organisatie alles is. Die regel geldt ook in de badkamer. Organiseer je producten zo dat je er snel bij kan, of zet ze vooraf klaar op de wastafel. Zo hoef je niet in je kast te duiken op zoek naar je lippenstift wanneer je toch al gestrest bent.
 
Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook dit:
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments