10 top tips van Twitterprofessionals

10 top tips van Twitterprofessionals Artikel
0

Met 140 tekens een overtuigende boodschap formuleren, vergt enige handigheid. Met deze tips ga je efficiënt aan de slag.

Met 140 tekens een overtuigende boodschap formuleren, vergt enige handigheid. Met deze tips ga je efficiënt aan de slag. 
 
      1.     Een (bewegend) beeld zegt meer dan 1.000 woorden
Visuele content trekt niet alleen de aandacht, maar versterkt bovendien ook je boodschap. Wist je dat je door een foto toe te voegen tot 180% keer meer respons krijgt op je post?
 
2.     Leg een link naar je website en andere pagina’s
Gebruik je tekst vooral om geïnteresseerden naar je website of andere pagina’s te leiden. Voeg daarom links toe, zowel in je boodschap als achter de afbeeldingen of video die je gebruikt hebt. Met programma’s als bitly of tinyurl kan je de link korter maken.
 
3.     Gebruik hashtags om je vindbaarheid binnen specifieke thema’s te verhogen
Heel wat Twitteraars verzamelen online informatie over thema’s. Bovendien kan je je boodschap toevoegen aan trending topics door een # voor je sleutelwoord toe te voegen. 
 
4.     Ga de conversatie aan en richt je tot je stakeholders
Door met je doelgroepen in gesprek te gaan en @naamtwitteraar te vermelden in je berichten, zal de interactie verhogen en zo je boodschap breder verspreiden. Dit verhoogt je bereik.
 
5.     Alles draait om timingHet effect van je updates verschilt zowel qua uur op de dag, als dag in de week. Bekijk wanneer jouw doelgroepen online gaan en programmeer je updates op die momenten. Vermijd zeer vroege en zeer late posts, tenzij jouw doelgroepen dan wel actief zijn. Analyseer de Google-statistieken van je site om een inzicht te krijgen in het klikgedrag van jouw groepen.
 
6.     Neem de tijd om de gepaste boodschap te formuleren
Denk na over je woordgebruik en de formulering van jouw bericht. Gebruik een positieve, heldere en beknopte taal die geïnteresseerden aanzet tot verder lezen en actie. Het aantal woorden dat je gebruikt is beperkt. Gebruik dus de juiste!
 
7.     Tweet weinig in omvang …
Onderzoek wees uit dat posts van minder dan 80 letters meer dan 66% engagement genereren. Ga je onder de 40 karakters, dan stijgt dit tot 86%. Idealiter blijf je tussen de 40 en 80 karakters.
 
8.     … Maar tweet vaak en blijf relevant
Daar waar je op Facebook best tussen de 5 en 10 keer per week een update plaatst, is het advies om op Twitter 5 tot 6 keer per dag een tweet te publiceren. Gezien de vluchtigheid van het medium, moet je vaker een nieuwe en aantrekkelijke boodschap plaatsen om impact te creëren.
 
9.     Hergebruik de informatie die je op Twitter post
Embed je Twitter-profiel in je website en blog zodat je jouw berichten meer visibiliteit geeft. Doordat je met je berichten regelmatig nieuws publiceert, maak je je site actueler.  
 
10.  Vergroot je bereik door het aantal volgers te laten groeien. Enkele tips:
  • Post relevante content aangepast aan je doelgroep. Stel een mix samen van 80% thematische en 20% persoonlijke informatie.
  • Volg maximaal 100 relevante profielen; bouw een klein maar divers netwerk op uit je eigen en uit andere vakgebieden. Dit daagt je manier van denken uit en helpt je nieuwe ideeën te creëren.
  • Publiceer regelmatig nieuwtjes en geef zo aan dat je jouw vakdomein opvolgt en een opinieleider bent.
  • Gebruik een professionele maar toch ook persoonlijke tone of voice zodat je volgers voelen dat er mensen achter je merk zitten.
  • Converseer, reageer, retweet, beantwoord vragen, geef je opinie, lanceer wedstrijden of bevragingen om de interactie met (potentiële) volgers te stimuleren.
 
Lees meer:
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments