5 dingen die je moet doen in je eerste uur op het werk

5 dingen die je moet doen in je eerste uur op het werk Artikel
0

Je eerste uur van je werkdag is een gouden uurtje. Zelfs de grootste succesfactor voor je persoonlijke effectiviteit als je tenminste Brian Tracy moet geloven, een van ’s werelds bekendste adviseurs voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je eerste uur van je werkdag is een gouden uurtje. Zelfs de grootste succesfactor voor je persoonlijke effectiviteit als je tenminste Brian Tracy moet geloven, een van ’s werelds bekendste adviseurs voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. In een eerder artikel las je welke taken je links moet laten liggen op het eerste uur op het werk. Hieronder vijf dingen die je juist wel moet doen in het eerste uur van je werkdag. 

1. Neem 10 minuten de tijd voor jezelf

Juist als je een drukke dag voor de boeg hebt. Een vaste routine helpt je om even te ‘landen’ op je werkplek. Lees bijvoorbeeld het nieuws, haal koffie of ruim je bureau op. Na je routine kun je fris en effectief aan de slag.

2. Bepaal richting

Bekijk je agenda en je to-do-lijst. Als het goed is heb je een todolijst al aan het einde van je vorige werkdag gemaakt. Nu kijk je of je nog wat moet schuiven in je prioriteiten. Welke belangrijke zaken vragen vandaag je aandacht? Door je daarop te focussen bepaal je de richting van je werkdag. Zo zorg je ervoor dat je niet in de waan van de dag belandt.

3. Scan snel je inbox

Zónder e-mails te beantwoorden. In een paar minuten ‘vis’ je de e-mails eruit die je nodig hebt voor de uitvoering van je belangrijkste taken. Het is de kunst om je werkdag niet te laten bepalen door e-mails. Plan daarom later op de dag nog wat tijd in om ze te beantwoorden en te archiveren.

4. Start voor kantoortijd

Vroeg in de ochtend is de wereld nog stil. Geen telefoon, geen inkomende mail en geen collega’s die van alles van je willen weten. Wanneer je op kantoor bent voordat anderen aan het werk zijn, is het gemakkelijker je te concentreren op taken die belangrijk zijn.

5. Doe eerst de rotklussen

Heb je een klus waar je tegenop ziet? Doe deze dan eerst. Het afronden van rotklussen geeft je namelijk een supergoed gevoel. Start je werkdag daarom met de vervelendste klus op je lijstje. Wel zo fijn voor de rest van je dag en week: je ervaart je werk als een stuk lichter zonder blok aan je been!

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments