5 trends die jouw job zullen veranderen

5 trends die jouw job zullen veranderen Artikel
0

Deze vijf trends zullen de functie van assistant drastisch veranderen. Ontdek hoe je ze voor blijft.

Zo maak jij je job future-proof

Je functie als assistant zit in een stroomversnelling. En in de komende vijf tot tien jaar zal de manier waarop jij jouw job invult nog meer veranderen. Dit zijn de vijf trends die de arbeidsmarkt én jouw vak beïnvloeden, en onze tips om ze voor te blijven.

 • Digitale revolutie
  Technologie neemt straks haast alle uitvoerende taken over – denk maar aan agendabeheer. Ben je geen digital native, die technologie sinds de geboorte in de vingers heeft? Wees dan de perfecte digitale immigrant. Volg technologische evoluties op de voet. Verdiep je maandelijks in een relevante tech-trend en leer werken met een digitale tool die je vooruit helpt.
   
 • Nieuwe generatie managers
  Jonge managers van de generaties Y en straks ook Z staan klaar om de fakkel over te nemen. Voor hen is technologie een speeltuin, en de wereld een dorp. Zij zien digitale skills, talenkennis en organisatietalent dus als vanzelfsprekende assets. In jou willen ze een co-manager vinden: een zelfstandig en ondernemend talent met flexibele vaardigheden. Een verantwoordelijke en proactieve persoon waarmee ze nauw samenwerken.
   
 • Ondersteuning groeijobs
  Naast deze executive assistant is ook de projectmanager/vakspecialist een gewild profiel: de assistant die het aanspreekpunt is voor een bepaald vakgebied, zoals IT of HR. Assistants met kennis van zaken hebben gouden jaren voor de boeg. Vervolmaak je in de ondersteuning van managersfuncties die in de lift zitten. Zo worden Hoofd van People Analytics, talentmanager, digitale marketeers, Information Security manager of Digital Risk manager en analisten van klantengedrag als groeifuncties getipt. Ook banen waarvoor menselijke interactie nodig is zitten in de lift. Persoonlijke coaching of zorg zijn bijvoorbeeld groeidomeinen.
   
 • Unieke set van competenties
  Als assistant wacht je beter niet tot je baas je een opleiding aanbiedt. Investeer in jezelf om je jobzekerheid te verhogen of een boeiende baan uit te bouwen. Jij bent de architect van je eigen carrière. Neem dus het initiatief in handen: verwerf de competenties die je nodig hebt voor jouw droomcarrière. Het komt erop aan om een unieke set van competenties te ontwikkelen: de juiste combinatie van diploma’s, vaardigheden en ervaring. Die competenties zet je flexibel in om je manager of opdrachtgever oplossingen op maat te bieden. Bekijk alvast even onze webinars.
   
 • Freelance werken en job hoppen
  Met de hedendaagse technologie, sociale media en jobsites als We Assist You wordt het nog gemakkelijker om nieuwe uitdagingen te vinden. Alsmaar meer bedrijven rekruteren mobiel, en vragen dat kandidaten ook via de mobiele telefoon naar hun vacatures solliciteren. Job hoppen wordt dus gemakkelijker dan ooit. Ook freelancen zit in de lift. Bedrijven huren talent op basis van hun specifieke competenties in en werken er projectmatig mee samen. Ook omringen steeds meer (top-)managers zich met coaches of delegeren ze deeltaken naar specialisten en ondersteuners. Een opportuniteit voor jou?
   

Deze artikels interesseren je waarschijnlijk ook:

Wat is het profiel van de nieuwe assistant?
Een extra diploma halen in avond onderwijs
Bereid je volgende carrièrestap voor bij je evaluatiegesprek
Welke werkvorm is geknipt voor jou?
Breng je werkomgeving in kaart

 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments