50-plus en plots werkloos

50-plus en plots werkloos Artikel
0

Je krijgt het nieuws dat jouw functie door reorganisatie wordt geschrapt. Dit is natuurlijk een enorme schok, want je werkt al veel jaren met plezier bij je werkgever. Je bent 53 jaar en wat nu?

Een veel gehoorde klacht van sollicitanten is dat werkgevers geen 50-plussers in dienst willen nemen. Ik ga niet beweren dat dat niet zo is want het is wel de harde realiteit. Gelukkig zien we in het nieuws en op LinkedIn steeds meer berichten van werkgevers die kijken naar persoonlijkheid en ervaring in plaats van naar leeftijd. Een goed begin!

Je imago

Er kleeft een imago aan sollicitanten die ouder dan 50 jaar zijn. Dat is het imago van ouderwets zijn, niet met je tijd meegaan, stug (moeilijk om kunnen gaan met verandering) en futloos. Wat je hieraan kunt doen? Laat zien dat je met je tijd meegaat en veranderingen omarmt. Hoe je dat doet? Verdiep je in het solliciteren anno 2018. Een zoekrondje op We Assist You levert al gigantisch veel artikels met sollicitatietips op. Giet je cv in een moderne lay-out waarbij je ook de inhoud zo duidelijk mogelijk laat uitkomen. Zoek maar eens op 'cv sjabloon' of 'resume template'. Het kost misschien wel wat meer tijd, maar eenmaal een mooi cv kun je deze natuurlijk gebruiken bij al je sollicitaties. En val je op tussen alle andere kandidaten!

Netwerken

Netwerken is een belangrijke factor bij het vinden van een nieuwe job. Wat werkzoekenden moeilijk vinden, is om iedereen om hen heen te laten weten dat ze een job zoeken. Er heerst toch nog een vorm van schaamte omdat werkloosheid vroeger werd geassocieerd met gebrek aan talent of ervaring. De laatste 5-6 jaar komt het meer en meer voor dat mensen een paar maanden thuis zitten zonder werk. Dus gooi die schaamte over boord en ga voor wat jij wil: een nieuwe leuke job! Je vrienden, familie, collega’s en kennissen kunnen je daarbij zeker helpen. Ook online kun je goed netwerken. LinkedIn en Twitter zijn nog steeds de beste sociale mediakanalen als het gaat om het vinden van een job. Het voordeel van deze kanalen is dat je contact kunt leggen met mensen die je nog niet kent. Denk aan mensen die de job hebben die jij graag wilt of die in de branche werken waar jij graag wil werken.

Blijf positief

Soms is het moeilijk om positief te blijven als je afwijzing na afwijzing ontvangt. Probeer het dan wel in perspectief te zien. Sollicitanten van 20 of 30 jaar krijgen ook vaak afwijzingen omdat ze niet de juiste match zijn. Het is dus niet altijd leeftijdsdiscriminatie.

Het kost 50-plussers wel iets meer tijd om een nieuwe job te vinden. Dit heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat ze lang niet hebben hoeven solliciteren en er de laatste 10 jaar ontzettend veel is veranderd op sollicitatiegebied. Blijf positief en geef niet op. Die nieuwe job komt er echt wel aan!

Heb jij nog nuttige tips? Post ze dan zeker hieronder.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments