6 tips om veranderingen door te voeren op het werk

6 tips om veranderingen door te voeren op het werk Artikel
0

Veranderingen botsen vaak op weerstand, ook als ze zorgen voor verbetering. Met deze tips helpen we je alle neuzen in dezelfde richting te krijgen.

Processen optimaliseren en het werk op een efficiënte manier organiseren, dat is waar assistants bij uitstek sterk in zijn. Helaas is het niet altijd makkelijk om ook je collega’s te overtuigen van de voordelen van een nieuwe, verbeterde aanpak. Zeker in een organisatie die eerder vasthoudt aan procedures die al jaren in gebruik zijn, is het moeilijk om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. We geven je zes tips om veranderingen op de werkvloer succesvol door te voeren.
 

1. Toon je vastberadenheid

Wil je anderen inspireren, dan is het belangrijk dat je eerst en vooral zelf gelooft in de veranderingen die je wil doorvoeren. Ben je er zeker van dat een nieuwe aanpak zal werken? Toon dan je vastberadenheid en vertel over de eerdere ervaringen die je had met zulke processen.
 

2. Praat over de voordelen

Mensen die weerstand bieden tegen veranderingen zijn meestal bang dat die hen uit hun comfortzone zullen halen. Maak hen duidelijk dat verandering weliswaar een inspanning vraagt, maar vooral veel voordelen biedt zoals een verbeterde service, een belangrijke tijdsbesparing of een lagere werkdruk.
 

3. Betrek je collega’s in het denkproces

Licht je collega’s al in een vroeg stadium in over de veranderingen die je wil doorvoeren, en vraag hen naar hun mening. Zeker als je het bedrijf nog niet goed kent, krijg je zo erg nuttige input. Bovendien zullen je collega’s veel meer open staan voor iets waar ze zelf een inbreng in hadden.
 

4. Communiceer open en regelmatig

Jij bent misschien een bepaalde manier van werken gewoon, maar je collega’s hebben wat tijd nodig om aan een nieuw idee te wennen. Door er vaak over te praten, geregeld uitleg en achtergrondinfo te geven via interne kanalen zoals een nieuwsbrief, het intranet, of tijdens algemene vergaderingen, laat je hen stap voor stap kennismaken met je plannen.
 

5. Test je idee uit op kleinere schaal

Het voordeel van een testcase is dat je er zelf uit leert en dat je mensen niet al te zeer afschrikt door een nieuwe werkwijze in één keer op te dringen. Communiceer open over de resultaten van je testproject en nodig mensen ook uit om feedback te geven die je gebruikt om verbeteringen aan te brengen.
 

6. Ga ervoor, maar blijf openstaan voor feedback

Denk eraan dat er altijd mensen zijn die blijven weerstand bieden aan vernieuwing. Verliep het testproject zoals je had gehoopt en ben je erin geslaagd om je plannen af te stemmen op de organisatie, durf je idee dan te implementeren. Blijf tegelijkertijd ook luisteren en praten met je collega’s; er is altijd ruimte voor verbetering.
 
Wil je meer lezen over change management en een positieve bedrijfscultuur? Lees dan ook deze artikels:
 
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments