9 tips om antwoord te krijgen op je mails

9 tips om antwoord te krijgen op je mails Artikel
0

Hoe lezen en beantwoorden drukbezette of belangrijke professionals je mails sneller?

Zo springt jouw e-mail er echt tussenuit

Hoe krijg je belangrijke mensen en drukbezette managers zo ver dat ze je e-mails lezen én (sneller) beantwoorden? Met deze tips verhoog je jouw succesratio.

 • Alleen het hoogstnoodzakelijke.
  Bouw aan je reputatie van correcte vragensteller. Mail alleen relevante berichten. Zo vergroot je jouw krediet en krijg je sneller antwoord.
   
 • Schrijf specifieke onderwerpsregels.
  Wie weinig tijd heeft, opent eerst de e-mails met een relevante titel. Schrijf dus altijd een heldere onderwerpsregel die niet langer dan 45 tekens is. Zorg ervoor dat je titel veel over de inhoud zegt, de lezer persoonlijk aanspreekt en – waar mogelijk - een dringend karakter heeft.
   
 • Hou het kort, wees concreet.
  Beperk je mail tot 2 à 3 bondige paragrafen. Kom meteen tot de kern van de zaak en vertel waarom je je verzoek specifiek aan de persoon richt: “Als CFO hebt u een helder zicht op de budgetten …
   
 • Eén onderwerp per mail.
  Beperk je altijd tot één eenvoudig en helder verzoek per e-mail. Heb je verschillende vragen? Schrijf dan meerdere mails.
   
 • Toon dat je je huiswerk deed.
  Vraag drukbezette mensen nooit wat je zelf kunt beantwoorden. Toon in je mail dus dat je zelf al werk verrichtte.
   
 • Kies je tijdstip.
  Wil je dat jouw mail bovenaan staat als de geadresseerde zijn inbox opent? Verstuur je bericht dan op een tijdstip dat de meeste mensen hun mails checken: bijvoorbeeld na de lunch, om 15 uur of na 17 uur.
   
 • Bedank altijd.
  Stel nooit eisen in je mail, maar bedank de persoon voor zijn of haar tijd. Krijg je antwoord? Stuur dan meteen een dankmailtje terug.
   
 • Smeed een band.
  Ken je wie je aanschrijft niet of nauwelijks? Vermeld dan de naam van de kennis die je in contact bracht of voor wie je de informatie zoekt. Zorg wel dat die persoon ervan op de hoogte is. Of benadruk wat je gemeenschappelijk hebt: jullie zijn lid van eenzelfde vereniging, bijvoorbeeld.
   
 • Volg je mails op.
  Stuur – zo nodig – een reminder. Doe je dat niet? Dan denkt de persoon die je aanschreef dat je vraag niet zo belangrijk was.

Veel succes!


Nog tips om efficiënter te mailen? Of ervoor zorgen dat je geschreven communicatie echt opvalt?

Lees dan ook deze artikels:

 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments