Als Belg werken in Nederland: do or don’t?

Als Belg werken in Nederland: do or don’t? Artikel
1059

Langs onze landsgrenzen zijn er heel wat Belgen die dagelijks pendelen om naar hun werk te gaan. Niet naar Brussel, maar de landsgrens over. Naar Nederland. We Assist You was benieuwd naar hun ervaringen met werken in Nederland, maar wonen in België.

We interviewden Anita, Francesca en Katja. Zij werken alle drie bij Outsourcing Solutions van Secretary Plus en deden elk een project bij Medtronic, een vooraanstaand bedrijf binnen de medische technologie.

Permanent op businesstrip

“Ook al is Nederland niet ver, er werken geeft me elke dag het gevoel alsof ik op businesstrip mag naar het buitenland”, zegt Anita Camps. “Maar toch heb je elke dag weer het comfort van ’s avonds naar huis te kunnen om bij je gezin en je vrienden te zijn. Ik heb jaren gependeld naar Brussel en naar Antwerpen en weet dus wat het is om dagelijks lang in de file te staan. Nog een groot voordeel van werken in Nederland: ik heb geen files meer! Verder vind ik het ook fijn om met Nederlanders samen te werken. Ze zijn gekend omwille van hun hartelijkheid, openhartigheid en ook hun eerlijkheid, maar dat maakt het net zo aangenaam werken. Iedereen is hier wie hij of zij wilt zijn. In alle aspecten van het woord. Ook een bedrijf als Medtronic is een aanrader: een groeiend, internationaal bedrijf waar alle Europese talen worden gesproken – van Noors tot Portugees.”

Direct, maar correct

Ook Francesca Napolitano herkent veel in het verhaal van Anita. “Al bij je eerste voet over de grens, stap je letterlijk en figuurlijk een andere wereld binnen. De sfeer is erg los en je wordt hartelijk onthaald, en, zoals Anita al zei, die collega’s zijn heel fijn om mee te werken. Direct, dat wel, maar ook correct en eerlijk. Je krijgt veel vrijheid om je projecten zelf tot een goed einde te brengen, wat gepaard gaat met de nodige verantwoordelijkheid. Een hele uitdaging, maar wel eentje die me elke dag motiveert. Medtronic is verder een speler in een internationale omgeving en ook dat merk je.”

Openheid en positieve ingesteldheid

Katja Janssens werkt sinds oktober 2017 bij Medtronic. “Werken in Heerlen was nog niet bij me opgekomen, totdat ik via Outsourcing Solutions werd voorgesteld op een project. Mijn eerste gesprek was super: open mensen, duidelijke verwachtingen en een warm team. Qua afstand ben ik elke dag 160km onderweg, maar da’s wel helemaal filevrij! Wat er zo leuk is aan Nederlanders, is dat ze zo open zijn en allemaal die positieve ingesteldheid hebben. Alles is er leuk, gezellig en lekker. Er zijn natuurlijk een aantal praktische zaken waarmee je rekening moet houden als je werkt over de grens: werkregimes zijn niet altijd hetzelfde, feestdagen vallen anders etc. Maar wat mij betreft hoeft dat je niet tegen te houden. Het is een aanrader om bij Medtronic in Heerlen te werken!”

Overtuigd? Lees dan zeker ook nog even dit artikel. Hier vind je een aantal praktische zaken om in rekening te brengen als je erover denkt om in Nederland te gaan werken.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments