Beter communiceren met het DISC-model

Beter communiceren met het DISC-model Artikel
859

Het DISC model helpt je om het contact met jouw manager, collega’s of leveranciers aangenaam en efficiënt te laten verlopen.

Als assistant communiceer je dagelijks met verschillende types van mensen en persoonlijkheden. Het DISC model helpt je om het contact met jouw manager, collega’s of leveranciers aangenaam en efficiënt te laten verlopen. Wat zijn de verschillende DISC types? Hoe herken je hen? En vooral: hoe ga je het beste met hen om?

DISC: communiceren in kleur

Het DISC model brengt elk menselijk gedrag terug tot vier belangrijke stijlen met elk hun eigen kleur: Dominant-Rood, Interactief-Geel, Stabiel-Groen en Consciëntieus-Blauw. De vier stijlen van het DISC model zijn aanwezig in ieder persoon, maar afhankelijk van de situatie zijn ze meer of minder aanwezig. Als assistant kan je hier handig gebruik van maken om te weten hoe je jouw manager, collega’s en klanten het beste benadert en overtuigt.

Het dominante type: Rood

Dominante types zijn zeer direct, onafhankelijk en assertief. Ze willen snel oplossingen vinden en gaan een confrontatie niet uit de weg.

Hoe herken je een rood type?
Rode types zijn zelfzeker en hebben présence in een ruimte. Ze nemen vaak de leiding in een gesprek en laten zich niet snel onderbreken. Ze geven een stevige handdruk bij begroeting en kijken je recht in de ogen.

Hoe ga je om met een rood type?
Is jouw manager eerder een dominant type? Probeer dan zeker nooit jouw mening op te dringen. Dit werkt eerder averechts. Stel verschillende opties voor waaruit hij of zij kan kiezen. Nog beter: stel een idee op zo’n manier voor dat jouw rode manager denkt dat het zijn of haar idee is. Werk je samen met rode leveranciers? Dan maak je best van in het begin duidelijk wat je verwacht van een samenwerking en waar de grenzen liggen.

Het Interactieve type: Geel

Gele types zijn communicatief vaardig en invloedrijk. Ze genieten van sociale interactie en staan graag in het middelpunt van de belangstelling.

Hoe herken je een geel type?
Gele types herken je meteen: ze brengen anderen aan het lachen en komen graag een praatje doen. Het interactieve type gebruikt expressieve lichaamstaal en is niet bang van lichamelijk contact.

Hoe ga je om met een geel type?
Gele types zijn aangenaam en gemakkelijk in de omgang. Dit kan er wel toe leiden dat je met een gele manager urenlang praat zonder dat er beslissingen uit de bus komen. Jouw toegevoegde waarde ligt erin om hier wat tegenwicht te bieden. Hou tijdens een meeting het uur in het oog en vat geregeld de belangrijkste conclusies samen.
Ook ten opzichte van gele leveranciers hoef je niet te formeel zijn. Ga mee in hun enthousiasme en passie en gebruik dit om te zoeken naar nieuwe en efficiëntere manieren om samen te werken.

Het Stabiele type: Groen

Stabiel, teamplayer en loyaal zijn de kenmerken van het groene type. Dit type mensen zorgt er - vanop de achtergrond - voor dat iedereen zich goed voelt.

Hoe kan je een groen type herkennen?
Stabiele types zijn eerder introverte persoonlijkheden die niet snel de aandacht opeisen. Ze gedragen zich ontspannen maar voorzichtig en kijken je niet lang in de ogen. Tijdens een gesprek luisteren zij vooral en leveren ze op een constructieve en zachte manier hun bijdrage.

Hoe ga je om met een groen type?
Moet je vaak samenwerken met een stabiel type? Zorg er dan voor dat je met hem een vertrouwensband creëert door af en toe ook iets te vertellen over jouw persoonlijk leven.
Is er een probleem? Bedenk dan mogelijke oplossingen voordat je het aan jouw groene manager vertelt. Zo creëer je een veilige en stabiele omgeving waarin risico’s tot een minimum worden beperkt. Precies hoe de groene manager het wenst!

Het Consciëntieuze type: Blauw

Blauwe types werken zeer pragmatisch en analytisch. Ze volgen graag regels en bereiden zich goed voor waardoor ze meestal het beste op de hoogte zijn.

Hoe kan je een blauw type herkennen?
Ontmoet je iemand die zeer aandachtig luistert maar meteen ook rake vragen stelt, weinig expressie toont en zich zeer gecontroleerd opstelt? Dan heb je te maken met het blauwe type. Consciëntieuze types houden er ook van om alles goed en nauwkeurig bij te houden.

Hoe ga je om met een blauw type?
Blauwe types zijn zeer perfectionistisch en verwachten dit ook van jou. Een blauwe manager houdt ervan dat je na een meeting een nauwkeurige samenvatting maakt. Moet je een event voorbereiden? Wees er dan zeker van dat je alle cijfers (budget per onderdeel, aantal genodigden, … ) kent voordat je jouw voorstel presenteert.
Wil je het meeste halen uit je onderhandelingen met een blauwe leverancier? Focus dan op de feiten en cijfers in plaats van op emoties. Betaal je de facturen op tijd? Dan is de basis voor een vruchtbare samenwerking gelegd.

Voordat je deze kennis in de praktijk toepast, is het belangrijk te weten wat voor type je zelf bent. Zo ontdek je waar jouw talenten en sterktes precies liggen en hoe jouw persoonlijkheid verschilt met die van anderen rondom jou!

Veel succes!

 

 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments