Blijf je tijd en e-mails de baas door offline te werken

Blijf je tijd en e-mails de baas door offline te werken Artikel
0

Laat je niet afleiden door nieuwe e-mails en houd zelf de regie over je tijd in handen.

Van toepassing op Outlook 2010 - 2016

We worden er allemaal mee geconfronteerd: e-mails, e-mails en nog meer e-mails! Ze blijven maar binnenstromen en halen ons telkens weer uit onze concentratie.

De meest eenvoudige oplossing? Outlook afzetten! Maar dat kan niet, want we willen regelmatig onze agenda of eerder ontvangen e-mails raadplegen… Een betere oplossing? Offline werken.

Status: offline werken

Als jouw mailbox in “Cached mode” werkt, kan je in het tabblad Send/Receive / Verzenden/Ontvangen de optie Work Offline / Offline werken terugvinden. Is deze optie niet zichtbaar? Activeer hem dan via de Cahed mode: klik via File / Bestand naar Account Settings / Profiel Instellingen -> selecteer je profiel en pas deze instelling aan.

Wanneer je offline werkt, ontvang en verzend je geen e-mails, maar blijven alle andere Outlookfunctionaliteiten wel actief. Je kan dus alle informatie raadplegen. Je kan zelfs e-mails ontwerpen en klaarzetten om ze later te versturen. De mails komen dan in je Outbox terecht en zullen verzonden worden wanneer je weer online gaat.

E-mails ophalen

Wil je toch je e-mails raadplegen en verwerken? Klik dan in het tabblad Send/Receive op Send/Receive all folders. Alle e-mails in de Outbox worden verzonden terwijl nieuwe e-mails op de server worden binnengehaald. Op deze manier kan je dus gemakkelijk je e-mailverkeer beheren en proactief organiseren.

Onze tip: plan een vast aantal momenten per dag in om je e-mails te lezen en te behandelen. Zo blijft je mailbox een nuttig werkinstrument in plaats van een vervelende tijdrover.

Bron: Xylos

OVER DE AUTEUR

OASE by Xylos

OASE by Xylos

Xylos is marktleider op het vlak van eindgebruikersopleidingen. De afgelopen 30 jaar hebben wij meer dan 450.000 kenniswerkers opgeleid in grote en kleine bedrijven. Xylos heeft recent voor de 8ste keer op rij het Qfor kwaliteitsstatuut behaald, deze keer zelfs met een maximumscore. OASE is het online videoplatform van ICT-dienstenbedrijf Xylos. Het platform richt zich op bijscholing van de meest frequente Office-toepassingen. Op het platform vind je meer dan 1000 korte video’s terug, die gemaakt zijn door experts en maandelijkse webinars.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments