BTW-nummer gezocht!

BTW-nummer gezocht! Artikel
881

Wie een zelfstandige persoon of onderneming zegt, denkt ook meteen aan een BTW-nummer of ondernemingsnummer.

Wie een zelfstandige persoon of onderneming zegt, denkt ook meteen aan een BTW-nummer of ondernemingsnummer. Maar weten we wel precies wat het is en waar vind je het?
 

BTW-nummer? Ah natuurlijk!


Het is algemeen geweten dat BTW voor belasting op toegevoegde waarde staat. Het gaat om een belasting op goederen en diensten die door de eindverbruiker wordt gedragen en die bij elke stap in het productie- en distributieproces wordt geïnd. Een BTW-nummer bestaat uit 10 cijfers en wordt toegekend door de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Het is onmisbaar om het bedrijf te identificeren en om überhaupt zaken te kunnen doen. Het spreekt dan ook voor zich dat een BTW-nummer altijd op je facturen vermeld moet staan.


Check je cijfers online

Als je het btw-nummer van een ander bedrijf wil opzoeken, hoe pak je dat dan aan? Of je beschikt wel over het BTW-nummer maar je wilt het controleren of de naam achter het bedrijf achterhalen?

Via deze websites vind je de gegevens in een handomdraai:


• voor een bedrijf gevestigd in België:
 
• voor een bedrijf gevestigd in Europa:
          o http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies

Last but not least, een kleine tip voor de opzoeking. Wil je een zelfstandig persoon opzoeken, zoek dan enkel op achternaam, anders vind je niets terug in het systeem.

 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments