Checklist voor een verhuis naar het buitenland: (2 maanden voor vertrek)

Checklist voor een verhuis naar het buitenland: (2 maanden voor vertrek) Artikel
685

Twee maanden vóór het vertrek.

Verhuizen naar het buitenland vergt een langere voorbereiding en kost meer dan verhuizen in eigen land. De procedure voor de verzending van het huisraad van het ene naar het andere land kan echter worden opgedeeld in verschillende eenvoudige stappen. Door de onderstaande richtlijnen te volgen, zorg je ervoor dat de verhuizing zeker vlot verloopt.

EXPEDITIEBEDRIJF
ADMINISTRATIE
ROND HET HUIS

EXPEDITIEBEDRIJF

Bevestiging:

bevestig alle gegevens over de verhuizing aan het verhuisbedrijf.

ADMINISTRATIE

Parking:

als er parkeerbeperkingen zijn rond je huidige woonplaats, dien je contact op te nemen met de lokale overheid, zodat deze beperkingen buiten je woning op de dag(en) van de verhuizing worden opgeschort. Bij de meeste overzeese verhuizingen kan dit immers langer dan een dag duren. Onthoud dat een verhuiswagen even groot kan zijn als een bus en extra ruimte nodig heeft om te manoeuvreren. De achterzijde van de wagen moet zich vlak voor je voordeur bevinden, en als je huis op een helling staat, met de voorkant naar beneden gericht. Als je twijfelt over de grootte van de wagen die je verhuisbedrijf gaat sturen, neem dan contact op en zij zullen je vertellen hoeveel ruimte ze nodig hebben en hoe lang het ongeveer zal duren.

Vrienden en familie:

als dat nog niet is gebeurd, begin dan contact op te nemen met vrienden en verwanten en vertel hen over je plannen.

Logies:

als je je huis of appartement huurt, is dit wellicht een geschikt moment om je huisbaas te vertellen dat je over twee maanden vertrekt. Als je eigenaar bent van je huis, moet je overwegen of je het al dan niet gaat verkopen.

Papierwerk:

bevestig dat al je documenten en papierwerk momenteel worden afgehandeld en tegen de dag van de verhuizing klaar zullen zijn.

Gezondheid:

ga langs bij je huisarts om de nodige vaccinaties aan te vragen. Zorg ook dat je een kopie van je voorschriften en belangrijke medische attesten krijgt, en deel je dokter mee dat je gaat verhuizen.

Huisdieren:

overloop het papierwerk dat je moet doen en de vaccinaties die je huisdier moet krijgen om het te kunnen meenemen. In vele landen moeten de vaccinaties verschillende weken vóór het vertrek gebeuren. Neem ook contact op met de vliegtuigmaatschappij en deel mee dat je met dieren zult reizen – in veel gevallen zal je er een aparte plaats voor moeten reserveren. De luchtvaartmaatschappij zal je kunnen vertellen hoe je je huisdier het best op de vlucht voorbereidt en wat voor drager je moet kopen.

ROND HET HUIS

Ruim op:

doe weg wat je niet meer nodig hebt. Verkoop het op ebay of schenk het aan je lokale liefdadigheidswinkel die het goed zal kunnen gebruiken.

Lees meer: Checklist voor een verhuis naar het buitenland - 6 weken voor vertrek.

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments