Daarom is assistant worden iets voor jou

Daarom is assistant worden iets voor jou Artikel
0

In België is meer dan 85 procent van alle assistants een vrouw. Omdat mannen minder bedreven zijn in die job? Welnee: het is de vrouwelijke stereotypering die roet in het eten gooit. Tijd voor verandering!

Tijd voor meer mannelijke assistants

Er zijn nog veel te weinig mannen die een carrière als assistant najagen. Toch is er geen enkele reden om het niet te doen. We zetten de voordelen van de job nog eens op een rij:

1. Steun

Dankzij jouw hulp valt er een last van de schouders van je manager. Omdat jij je bekommert om het vlotte verloop van de dag, stort hij zich met een gerust hart op zijn werk. Het resultaat? Hij vertrouwt je blindelings. En gebruikt je soms als klankbord als er moeilijke knopen moeten worden doorgehakt.

2. Geen dag is hetzelfde

Als assistant is er altijd wel iets te doen: vaak hou je verschillende balletjes tegelijk in de lucht. Toch slaag je er wonderwel in om alles op tijd tot een goed einde te brengen. Dat is niet alleen een boost voor je zelfvertrouwen, het zorgt er ook voor dat de dag voorbijvliegt.

3. Spilfiguur van de organisatie

Jij bent perfect op de hoogte van het reilen en zeilen van het bedrijf. Belangrijk, want je krijgt dikwijls vragen van mensen buiten de organisatie. Ook binnen de onderneming ken jij je wereld: omdat je intern meewerkt aan een project, of omdat je informatie van hen nodig hebt.

4. Goede vooruitzichten

Als assistant heb je de carrièremogelijkheden voor het uitkiezen. Je kunt in zowat elke sector en op elke afdeling aan de slag. Wil je hogerop? Word bijvoorbeeld assistant van iemand met een topfunctie. Door je uitgebreide takenpakket blijf je jezelf verbeteren, want je krijgt de kans om je regelmatig bij te scholen. Zo reken je op werkzekerheid, en ben je een onmisbare schakel in het bedrijf.

Helemaal overtuigd van een job als assistant? Duik dan snel in ons aanbod en sla die droombaan aan de haak!

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments