De 4 grootste uitdagingen voor een assistant

De 4 grootste uitdagingen voor een assistant Artikel
0

Weer een stapel papieren op je bureau. Je had al twintig dingen op je planning staan. Het leven van een assistant gaat niet altijd over rozen. Check hier vier uitdagingen waarmee je op kantoor te maken krijgt én hoe je ze kunt ‘handelen’. Herken jij ze?

Uitdaging? Die mis ik juist

Jouw grootste uitdaging? Misschien wel dat je juist te weinig uitdaging hebt! Elke dag weer dezelfde collega’s, koffiemok, overvolle agenda en uitgedroogde bureauplant voor je neus. Gaap … Je kunt natuurlijk een andere baan zoeken of een wereldreis maken, maar bekijk voor die tijd deze tips om meer zin in je werk te krijgen.

Dit is zó 2015

Ben je er net achter hoe je prachtige PowerPoints maakt, komt Sway  om de hoek kijken. En real life vergaderen, wie doet dat nou nog? Dat kan toch gewoon online? Je hoeft je maar om te draaien en er schiet een nieuwe tech-ontwikkeling uit de grond. Op de hoogte blijven van alle laatste trends, daaraan heb je al een dagtaak op zich. Waar haal je de tijd vandaan? Bedenk dan dat niemand alles altijd kan bijhouden. Voor jezelf bepalen welke tools echt nuttig zijn, scheelt al een hoop. Neem voor meer inspiratie eens een kijkje bij de online trainingen van We Assist You.

De juiste werk-privébalans

Je zit lekker thuis op de bank te genieten van je favoriete serie als je je telefoon voelt trillen. Nee hè, een appje van een collega. Crisis op de zaak: of jij ook nog even wilt bijspringen. Eigenlijk niet, maar je kunt je collega’s toch niet in de steek laten? Aan de andere kant: waar ligt de grens? Altijd bereikbaar betekent niet automatisch dat je altijd beschikbaar bent. Collegialiteit waardeert iedereen, maar ga daarnaast op zoek naar de juiste balans tussen werk en privé . En soms hoort ‘nee’ zeggen daar ook bij.

Stress!

Als er één ding belangrijk is in je vak, dan is het wel dat je overzicht houdt onder druk. Maar toch struggelen veel assistants met werkdruk en stress. Het werk houdt nu eenmaal nooit op. Toch nog even dat ene mailtje bekijken, de mappen ordenen of die collega bellen dat hij nu echt de notulen door moet sturen (ook al had je dat al honderd keer gevraagd). Stress verminderen? Lees in ons eerdere blog hoe je dat doet.

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments