De dresscode uitgelegd: Avondkleding of fifties-style?

De dresscode uitgelegd: Avondkleding of fifties-style? Artikel
0

Ken jij het verschil tussen de dresscodes black tie en white tie?

Er bestaan verschillende formele en informele mogelijkheden voor kledingsvoorschriften. U kunt de dresscode onder meer gebruiken om vorm te geven aan de sfeer van het evenement. De keuze moet aansluiten bij de doelgroep, de bedrijfscultuur, de doelstelling en de verdere invulling van het evenement.

De meest voorkomende kledingadviezen in het kort:

 • Informeel
  Dit is de minst dwingende dresscode, maar dat wil nog niet zeggen dat alles mag! Mannen hebben keuze tussen een pak of een hemd en een das. De vrouwen kiezen voor een jurk, broekpak of een mantelpak.
 • Casual
  Met casual kom je altijd weg. Jeans, T-shirt, het maakt niet uit, als je jezelf er maar goed in voelt.
 • Stadskledij of “Tenue de Ville”
  Stadskledij kan je het beste verwoorden als nette kledij voor overdag. Een pak voor de mannen, een mantelplak of een geklede jurk voor de vrouwen. Een passende hoed mag, maar moet zeker niet.
 • Black tie
  Een smoking voor de mannen, dit wil zeggen een twee- of driedelig zwart of gekleurd kostuum, een geplisseerd hemd en sokken in de kleur van hemd of jas. Kan worden afgewerkt met een pochet (wit zakdoekje in borstzakje) of een vlinderdas.
  De dames mogen kiezen uit een cocktailjurk of een lang avondkleed met halflange handschoenen. Een te diepe decolleté is hier niet op zijn plaats.
 • White tie of gala
  De dresscode ‘white tie’ is de meest formele die er bestaat, en komt niet zo vaak voor. De heren dragen een rokkostuum met witte strik. De dames dragen een lange avondjurk en bijbehorende lange handschoenen.
 • Avondkleding
  De heren mogen kiezen uit een rokkostuum of een smoking, de dames tussen een korte of lange avondjurk.
 • Cocktailkleding
  De dames dragen een korte, elegante jurk, en worden door hun man/partner vergezeld in een pak of een combinatie met stropdas.
 • Thema
  Kleed je in dit geval volgens het thema van het evenement. Laat je verbeelding de vrije loop. Kledingaccenten kunnen hier eventueel ook volstaan.
 • Speciale vermeldingen
  Bij sommige evenementen zie je de vermelding: “Vergeet geen warme kledij”, of “Voorzie regenkledij”. Het is altijd aangeraden je daaraan te houden.
 
Lees ook;

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments