De leukste jobs in sales

De leukste jobs in sales Artikel
232

Ben je in de wieg gelegd om te verkopen? Dan zal je snel een leuke job vinden! Bijna alles is immers te koop en er bestaan heel wat jobs waar je je salestalent ten volle kan benutten.

(Key) accountmanager/vertegenwoordiger

Hou je van targets en cijfers? Dan is een job als (key) account manager of vertegenwoordiger echt jouw ding. Je werkt als een soort ‘ondernemer’ in het bedrijf (in loondienst uiteraard), waar je verantwoordelijk bent voor het beheer van je klantenportefeuille en de uitbouw ervan. Prospectie en cold calling mogen je zeker niet afschrikken.

3 grote voordelen:

  • Je krijgt veel verantwoordelijkheid over je klanten en denkt mee over nieuwe oplossingen en opportuniteiten volgens hun noden. Uitdagend en boeiend!
  • Je bouwt langdurige relaties op met klanten, wat veel voldoening geeft.
  • Je bent veel op de baan naar klanten en prospects. Je beheert grotendeels je eigen agenda, wat een groot gevoel van vrijheid geeft.

 

Internal sales/sales support

Als je liever iets minder verantwoordelijkheid neemt dan een account manager, is een job als inside sales medewerker ideaal voor jou. Je krijgt als verkoopmedewerker nog steeds voldoende autonomie en komt dagelijks in contact met klanten. Je bouwt op die manier mee aan hun succes.

3 grote voordelen:

  • Veelzijdigheid troef: geen dag verloopt op dezelfde manier. Soms krijg je te maken met moeilijke klanten maar even vaak gaat het heel goed en krijg je veel voldoening en tevreden klanten in ruil!
  • Je bent een belangrijke spilfiguur tussen de sales, de administratie en soms het magazijn. Het geeft je het gevoel dat je echt iets ‘betekent’ in het bedrijf.
  • Ideale job voor mensen die sterk zijn op vlak van structuur, planning en multitasking.

 

Filiaalmanager

Ook in de retail kan je uiteraard als verkoper aan de slag. Veel winkelketens zijn op zoek naar getalenteerde store managers. In zo’n job kan je je ondernemerschap en commercieel inzicht ten volle laten floreren. Je leidt een team en samen zorgen jullie ervoor dat alles op wieltjes loopt en dat de klanten een zo aangenaam mogelijke winkelervaring krijgen.

3 grote voordelen:

  • Je hebt veel verantwoordelijkheid. Je ligt aan de basis van het succesverhaal van je eigen filiaal én van de hele groep.
  • Veelzijdigheid: bestellingen, leveringen, schapindeling, planning van de medewerkers, bijspringen in de winkel… Deze afwisseling geeft veel energie om er elke dag voor te gaan.
  • Veel doorgroeimogelijkheden, bv. tot district/area manager. Ideaal voor mensen met veel ambitie!

Werk je zelf in de sales? Wat doe je en waarom vind je het zo boeiend? Laat het weten!

Liefs, Josefien

OVER DE AUTEUR

De Bock Josefien

De Bock Josefien

Josefien De Bock fladdert door het leven als freelance copywriter en content creator. Als Text Fairy tovert ze de mooiste teksten tevoorschijn voor klanten in diverse sectoren. Met veel ervaring, enthousiasme én een vleugje magie! Check it out op www.textfairy.be. Omdat ze maar niet genoeg kan krijgen van schrijven, blogt Josefien bovendien over alles wat haar fascineert en interesseert op www.josieslittlethings.be

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments