De Week van het Werkgeluk

De Week van het Werkgeluk Artikel
0

“We hebben nog nooit zo weinig uren gewerkt en toch zijn de burn-out cijfers nog nooit zo hoog geweest”, aldus Vacature.com. Psychiater Dirk De Wachter vindt dit “niet verwonderlijk. De appreciatie voor ons werk is vaak ver te zoeken”.

Werkgeluk. We hadden er nog geen woord voor in onze taal, maar de Denen brachten hier verandering in met hun begrip “arbejdsglaede”. Werkgeluk gaat over betekenisvol werk, goede relaties, ontwikkeling en plezier maken. En over het minimaliseren van regels, macht, ingewikkelde processen en procedures, ziekteverzuim, ongemotiveerde collega’s en slechte managers. Er is aandacht voor zowel het resultaat als voor de relatie, beiden zijn immers belangrijk om je in de werkcontext nuttig en gewaardeerd te voelen.

Met initiatieven als de Week van het Werkgeluk van 23/9-27/9 zetten we dit belangrijke onderwerp in de kijker. Gelukkige werknemers (en werkgevers!) zijn namelijk gemotiveerder, creatiever, meer betrokken, en misschien wel het belangrijkste: fysiek en mentaal gezonder! Iedereen heeft daarom baat bij aandacht geven aan werkgeluk. Tijdens deze week kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan verschillende activiteiten die je werkgeluk vergroten, zelf een activiteit organiseren of ambassadeur te worden voor werkgeluk. Onderteken ook zeker het manifest!

Misschien denk je nu dat werkgeluk verhogen heel veel moeite kost en een grote investering vraagt. Niets is minder waar! Uit onderzoek blijkt dat geluk in de kleine dingen zit: een spontaan compliment, een toffe uitdaging, vertrouwen geven, een plezierig moment met collega’s of je verantwoordelijke, bewegen of een moment van rust. Heb jij iets gevonden wat jouw geluksgevoel verhoogt, en deel je graag met anderen? Dan nodigen we je van harte uit om je hartverwarmende momenten te delen op onze Facebookpagina (www.facebook.com/weekvanhetwerkgeluk.be)

Waar wacht je nog op? Pak je controller vast en game jezelf naar het volgende gelukslevel! Je kunt je inschrijven en het manifest ondertekenen op www.weekvanhetwerkgeluk.be.

De Week van het Werkgeluk is een initiatief van Tryangle bvba.

 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments