Dit is waarom jij die job niet kreeg

Dit is waarom jij die job niet kreeg Artikel
0

Je sollicitatiebrief was goed, dus je hebt een sollicitatiegesprek te pakken. En nadien hoor je dat je dan toch naast de job hebt gegrepen. Hoe kan dat? Wij zochten het voor je uit.

 

4 redenen waar je GEEN vat op hebt

1. De andere had een beter netwerk
Als er twee mensen komen solliciteren met exact dezelfde competenties, dan kiest de recruiter de sollicitant die hem aanbevolen werd altijd boven de sollicitant die hij niet kent. Ken je iemand binnen het bedrijf waar je solliciteert? Dan heb je sowieso een stapje voor.
 

2. Ze kozen iemand die al in het bedrijf werkt

Moet je bij een sollicitatie opboksen tegen een kandidaat die al bij het bedrijf werkt? Dan wordt het moeilijk. Een werknemer kent het bedrijf, de toekomstige collega’s en de manier van werken. Hij kan bij wijze van spreken meteen zwemmen als ze hem in het diepe van de nieuwe job gooien, terwijl jij nog een tijdje zwembandjes nodig zult hebben… Met een interne sollicitatie neemt de manager het minste risico’s.
 

3. De job bestaat niet meer

Een plotse daling van de verkoopcijfers, een nieuwe bedrijfsstrategie of een nieuwe hiring manager: er zijn altijd wel redenen te bedenken waarom de job waarvoor jij solliciteerde, plots wordt afgeschaft.
 

4. Er was geen klik met de recruiter

Sommige mensen liggen je beter dan andere. Dat is menselijk, en aangezien een recruiter of manager ook maar een mens is… Troost je met de gedachte dat samenwerken met iemand die je minder goed ligt niet eenvoudig is. Het is dus beter dat dit al tijdens het sollicitatieproces aan het licht komt.
 

4 redenen waar je WEL vat op hebt

1. Doe iets aan je netwerk
Als je iemand kent binnen het bedrijf, geeft je dat al een enorme voorsprong tijdens je sollicitatie. Ga dus op onderzoek en zoek uit of er iemand in je vriendenkring is die banden heeft met het bedrijf waar je wilt solliciteren. Als je eenmaal de contactgegevens van een medewerker van het bedrijf hebt, kan je hem altijd een e-mailtje sturen om te vragen om je zijn naam mag laten vallen tijdens het sollicitatiegesprek.
 

2. Bereid jezelf grondig voor

Een van de grootste en meest voorkomende fouten volgens recruiters: onvoorbereid naar een sollicitatiegesprek komen. Oefen dus op voorhand! Zorg dat je de antwoorden weet op standaardvragen over je loopbaan tot nu toe en maak een lijstje van je verwezenlijkingen die relevant zijn voor deze job.
 

3. Ken het bedrijf als je broekzak

“Wat kan je vertellen over ons bedrijf?” Wees er maar zeker van dat dit een van de standaardvragen is in elk sollicitatiegesprek. En “Euhm, ja, eigenlijk niet veel” is niet het juiste antwoord… Toon interesse in het bedrijf, in wat ze doen en hoe ze dat doen.
 

4. Geloof in jezelf

Als jij er niet van overtuigd bent dat je de beste kandidaat ter wereld bent, dan zal de recruiter dat ook niet zijn. Je hoeft niet té zelfzeker te zijn, maar onzekerheid over je eigen kunnen is een no-no. Recht je schouders, glimlach en geef een stevige handdruk bij het binnenkomen. Deze keer lukt het wél!
 
 
Interessant?
Lees dan ook zeker deze artikels:
 
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments