Drie vervelende eigenschappen van managers

Drie vervelende eigenschappen van managers Artikel
0

Leidinggeven is niet altijd even eenvoudig. Elke manager heeft zo zijn eigen stijl en – jammer genoeg soms ook - vervelende eigenschappen. Strikte jij een baas met een vervelend kantje? Lees dan hieronder hoe je dat countert.

Controleren

Deze manager houdt de touwtjes stevig in handen en zal op heel regelmatige basis checken of die ene taak al af is. Hij* kickt op lijstjes, en gaat regelmatig na of iedereen hard aan het werk is.

Zo ga je ermee om

Speel in op de informatiedrang van je leidinggevende, en breng hem regelmatig op de hoogte. Spring bijvoorbeeld eens binnen om te vertellen waarmee je bezig bent. En bezorg hem regelmatig updates over het verloop van een project. Zo schep je vertrouwen en voorkom je zijn hete adem in je nek.

E-mailen

Jouw manager en Outlook zijn twee handen op één buik. Het is zijn geliefde werkinstrument om jou en je collega’s aan te sturen. Alles wat er in zijn hoofd omgaat, zet hij op mail: opvolging, taken of gewoon iets wat hem te binnen schoot.

Zo ga je ermee om
Probeer de managementmails tussen je andere berichten uit te filteren. Krijg je een mail die aan jou gericht is? Toon dan dat je er rekening mee houdt door hem kort te beantwoorden. Stel eventueel een aantal vragen om te tonen dat je zijn instructies ter harte neemt – of gewoon omdat je er echt niet wijs uit raakt.

Besluiteloosheid

’s Ochtends zei hij nog A, ’s middags twijfelde hij over B, en wanneer jij net klaar staat om naar huis te gaan, kiest hij opnieuw voor A. Of misschien toch maar C?

Zo ga je ermee om

Belangrijkste tip: trek je er niet te veel van aan. Accepteer dat je manager nogal besluiteloos is. Ben jij het niet eens met zijn sprongen? Beargumenteer dan waarom jij toch voor A zou kiezen. Blijft zijn besluiteloosheid een issue? Kaart dat dan even aan in een persoonlijk gesprek.

Onthoud bovenal dat je baas ook maar een mens is – en vast de slechtste nog niet. Zijn mindere kantjes pak je succesvol aan met de tips hierboven.

*Voor de leesbaarheid spreken we over je baas als ‘hij’. De types zijn natuurlijk ook van toepassing op vrouwelijke managers.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments