Een bedrijfsfeest organiseren

Een bedrijfsfeest organiseren Artikel
0

Gebruik onze tips om het te doen slagen!

Degelijk projectmanagement houdt in dat een bepaald doel op een welbepaalde dag gehaald kan worden, en dit binnen het afgesproken budget. Een bedrijfsfeest is daar een ideaal voorbeeld van. We gebruiken het daarom als illustratie om je enkele projectmanagement tips mee te geven!

 1. Scope (omvang van het evenement) en budget gaan hand in hand.
  Eerst op je todo-lijst staat de scope bepalen van het bedrijfsfeest. Deze zal tijdens de voorbereidingen een aantal keer veranderen. Reken dit ook door in je budget!
   
 2. Bepaal de grenzen van je creativiteit.
  Het doel van het feest samen met de verplichte nummertjes die erbij horen en het aantal verwachte deelnemers, bepalen de grenzen van je creativiteit. Houd hier dus rekening mee in je conceptbepaling, en calculeer ook eventuele wijzigingen in je budget door!
   
 3. Houd rekening met de verwachtingen.
  Voor je je creativiteit de vrije loop laat, informeer je best naar de verwachtingen van het doelpubliek. Probeer het uiteindelijke feest toch niet teveel te laten botsen met de algemene wensen en verwachtingen.
   
 4. What about time and money?
  Welke verwachtingen koestert je werkgever omtrent het budget? Moet er winst gemaakt worden of niet? En wat als de verwachte winst er toch niet komt? Houd rekening met het feit dat de kosten altijd wat hoger kunnen liggen dan je op voorhand had gedacht. Reken voor de veiligheid dus een marge van 10%! Gebruik het budget als leidraad om de planning op te stellen. Bekijk wat wanneer moet gebeuren, en creëer je timeline.
   
 5. Time is money!
  Wanneer je de overweging maakt tussen outsourcen of niet, houd dan rekening met de tijd die zou kruipen in de voorbereiding. Ook interne krachten kosten geld!
   
 6. Boek de onderdelen, en bouw planmatig op!
  Boek, zonder het budget uit het oog te verliezen, de verschillende onderdelen van het bedrijfsfeest. Bel een week voor het feest elke leverancier nog eens op om te checken of alles goed werd genoteerd en om na te gaan of ze er klaar voor zijn. Mocht hier nog een obstakel opduiken, dan heb je nog ruim de tijd om het uit de weg te ruimen. Houd ook tijdens de opbouw zelf de planning goed in het oog. Checken en dubbelchecken is geen overbodige moeite!
   
 7. Je administratie is goud waard.
  Om de teugels strak in handen te kunnen houden is informatie en administratie van onschatbaar belang. Houd alle offertes, facturen, ontvangstbevestigingen, ... heel goed bij. Op moeilijke momenten is dit het enige waar je op kan vertrouwen.

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments