Een buitenlandse zakenreiziger ontvangen

Een buitenlandse zakenreiziger ontvangen Artikel
0

Wil je manager een (mogelijke) klant uit de VS of verschillende managers uit jullie kantoor in China uitnodigen? Uiteraard zet jij dan – als rechterhand van je manager – alles op alles om de praktische en strategische kant van dit bezoek te organiseren.

Ontvangst op maat

Een bezoeker uit China, de VS, Spanje, Rusland, Engeland of de Verenigde Arabische Emiraten vraagt telkens een andere benadering. Niet verwonderlijk gezien het referentiekader en de cultuur van de persoon in kwestie. Het is dan ook belangrijk dat je hier rekening mee houdt als je een relatie uit het buitenland ontvangt. Doe de nodige research en ga na welke aspecten je zeker niet uit het oog mag verliezen. Denk hierbij onder meer aan al dan niet gepaste handelingen, woordkeuze, toon of lichaamstaal. Zo kan je je communicatie en houding aanpassen in functie van de bezoeker, en gênante blunders vermijden. De bezoeker van zijn kant zal maar wat blij zijn met deze professionele en persoonlijke ontvangst.

Planning en tijdsbeheer

Als je een buitenlandse zakenrelatie ontvangt, mag je werkelijk niets aan het toeval overlaten. Ten eerste kan het interessant zijn om contact op te nemen met diens assistant om zijn verblijf optimaal te organiseren. Beide partijen hebben hier baat bij, en bovendien kan je zo je internationale netwerk wat verder uitbreiden.
Net als voor elke bezoeker moet je ervoor zorgen dat alles goed geregeld is: het hotel, de dagprogramma’s, het vervoer, de maaltijden, de vergaderzalen, de bezoeken, onverwachte situaties, enz. Dubbelchecken is de boodschap!

Voor de invulling van het avondprogramma kan je best advies inwinnen bij je manager en eventueel zelfs bij de assistant van de bezoeker. Naast gezellig tafelen met een aantal personeelsleden zal je gast wellicht ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om ons land te ontdekken en wat souvenirs te kopen. Stel dan ook een dossier samen met leuke adresjes en alles wat de streek te bieden heeft … iets waar je gegarandeerd mee scoort!

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments