Een functie onder de loep: Customer Service Agent

 Een functie onder de loep: Customer Service Agent Artikel
0

De Customer Service Agent is een administratieve sleutelfiguur die deel uitmaakt van het Customer Service Team. Hij is een onmisbare commerciële schakel in het klantenrelatiebeheer met een gemiddeld loon van 2.625 euro.

Functietitel

Customer Service Agent

Functieomschrijving

Een Customer Service Agent is een spilfiguur in het klantenrelatiebeheer. Hij staat in voor de opvolging van de bestellingen, informatieverspreiding en klachtenbehandeling. Als vast aanspreekpunt streeft hij naar een optimale dienstverlening, hoge klantentevredenheid en maximale verkoop.

Plaats binnen de afdeling en organisatie

De Customer Service Agent maakt deel uit van het Customer Service Team en rapporteert aan de Teamleader. Hij volgt zijn portfolio aan klanten op en is hun vast aanspreekpunt. Hiervoor staat hij in nauw contact met de communicatie-, sales- en marketingafdeling.

Typische werkgevers

In een wereld waarin organisaties steeds concurrentiëler worden op basis van klantenervaring, staat een uitmuntende klantenrelatie centraal. De Customer Service Agent speelt hierbij een centrale rol en bindt de klanten aan het bedrijf. Dit is zowel voor grote en kleine bedrijven, als commerciële organisaties en publieke instanties het geval.

Verantwoordelijkheidsgebieden

 • Administratieve opvolging: verzamelt alle klantengegevens, houdt hun dossiers actueel, verwerkt bestellingen (o.a. orders, transport, leveringsdata, facturatie) en maakt rapporten en verkoopprognoses;
 • Centraal contactpunt voor klanten (inbound): SPOC (= single point of contact) die alle vragen en klachten van klanten behandelt via de diverse communicatiekanalen (post, e-mail, telefoon, livechat en sociale media) en verstrekt informatie en advies over de verschillende producten, diensten en oplossingen, het behandelen van mails van specifieke klanten;
 • Commercieel aanspreekpunt voor klanten (outbound): stelt promoties en acties op maat voor, houdt (kwaliteits)enquêtes en detecteert onderliggende klantennoden;
 • Vertrouwenwekkende relatiemanager: als vertrouwenspersoon die de producten en diensten door en door kent, werkt hij aan een lange termijn klantrelatie met oog voor hun tevredenheid.

Opleiding

 • Professionele Bachelor Bedrijfsmanagement (Logistiek Management, Rechtspraktijk) / Business Management (International Business / Marketing) / Communicatiemanagement / Facilitair Management / Office Management / Retailmanagement;
 • Master in de (Bedrijfs)Communicatie.

Competenties

Soft skills

 • Administratieve en nauwgezette duizendpoot;
 • Assertieve en sociaalvaardige beslissingsnemer;
 • Dynamische en resultaatgedreven professional;
 • Klantgerichte en inventieve probleemoplosser;
 • Leergierige en stressbestendige communicator.

Hard skills

 • Talenkennis: meertalig (NL / FR / ENG);
 • Uitstekende pc-vaardigheden MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook), ervaring met SAP, databeheer en CMS-systemen.

Uitdagingen

Een Customer Service Agent is een enthousiaste multitasker die ook in stressvolle situaties het hoofd koel weet te houden. Hij durft verantwoordelijkheid te nemen en initiatieven te ontplooien en matcht met de glimlach de bedrijfsdoelen aan de behoeften van de klant. De Agent werkt vaak in een flexibel uurrooster (24/7).

Loonsverwachtingen

Een Customer Service Agent start zijn carrière met een salaris van circa € 2.000 en kan na 10 jaar evolueren tot zo’n € 2.750 à € 3.250. Naast het salaris omvat het verloningspakket extralegale voordelen als maaltijd- en ecocheques, groeps- en hospitalisatieverzekeringen, gsm- en kilometervergoedingen.

Promotiekansen

Customer Service medewerkers hebben 35% kans om door te groeien binnen hun bedrijf. Zij leren continu bij en nemen door de jaren heen meer (budget)verantwoordelijkheid op, wat navenant beloond wordt.

Ontdek ook de salaristool van We Assist You!

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments