Een nieuwsbrief, hoe begin ik eraan?

Een nieuwsbrief, hoe begin ik eraan? Artikel
0

Het is niet ongebruikelijk dat je manager jou als assistant vraagt om de nieuwsbrieven voor de klanten te verzorgen.

Compleet nieuw voor jou?

Hieronder vind je alvast een aantal tips die je op weg helpen voor het opstellen van een nieuwsbrief.

Lay-out van je nieuwsbrief
 

De lay-out van een nieuwsbrief vereist de nodige aandacht. De vorm moet aantrekkelijk zijn én de abonnees moeten de elektronische boodschap met om het even welke software kunnen openen.

Daarom kan je kiezen uit de volgende formaten: brute tekst, HTML-formaat of een mail met zowel HTML- als brute tekst (dit geniet de voorkeur want zo kan iedereen je bericht lezen).
Je boodschap kan je opmaken met een speciale software voor html-bestanden (bv. DreamWeaver), maar dit kan evengoed met je vertrouwde mailprogramma. Houd er in dit laatste geval wel rekening mee dat dit laatste zijn beperkingen heeft en de bestanden niet door alle software even goed geïnterpreteerd worden.
Vergeet ook niet de speciale programma’s waarmee je massaal veel e-mailings kan versturen. Je kan online credits kopen of via een contract intekenen bij een maatschappij die haar e-mailingsysteem met toegangscodes ter beschikking stelt. Hiermee kan je een gepersonaliseerd sjabloon maken waarin je enkel nog de afbeeldingen en teksten moet aanpassen, en dus voor elke nieuwsbrief opnieuw kan gebruiken.

Aantrekkelijke titel en inhoud

De lezers hebben tegenwoordig weinig tijd en hun inbox puilt uit van de mails.
Overtuig je abonnees dan ook om je elektronische post meteen te lezen. Na 2 à 3 dagen raakt je boodschap in de vergeethoek en eindigt hij bij de eerstvolgende opruimbeurt resoluut in de map ‘Verwijderde items’ wegens ‘gedateerd’.

Wat de broodtekst van je bericht betreft, vermijd te allen tijde ellenlange teksten. Pak het anders aan dan de rest en geef bovenaan al een overzicht van je nieuwsbrief, bij voorkeur met interne links waarmee de lezer meteen naar het gewenste item kan navigeren.
Wil je de lezers tot actie aansporen, zorg dan voor een opvallende ‘call to action’.

Vermeld zeker ook het volgende: de uitschrijvingsprocedure, het contactadres en jullie website. Al deze gegevens zitten trouwens over het algemeen standaard in het sjabloon opgeslagen.
Daarnaast kan je een link voorzien waarmee de lezer de nieuwsbrief naar andere geïnteresseerden kan doorsturen. Ook een link naar de pagina van jullie organisatie op Facebook of LinkedIn is een goed idee want dit kan alleen maar extra bezoekers opleveren!

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments