Een volle mailbox na je vakantie? Hoe vertrek je of kom je terug zonder stress?

Een volle mailbox na je vakantie? Hoe vertrek je of kom je terug zonder stress? Artikel
0

Net terug van vakantie? Met een beetje geluk kun je jouw relaxte vakantiegevoel nog twee tot vier weken vasthouden.

Daarna ben je niet alleen je zomerse kleurtje kwijt, maar ben je ook qua geluksniveau weer terug bij af. Helaas voor veel workaholics begint de werkstress alweer op de eerste werkdag: met een uitpuilende mailbox! Hoe maak je na je vakantie een relaxte start? Zeven ultieme tips!

Wat kun je doen voordat je op vakantie gaat?
 

1. Informeer mensen over je afwezigheid

De eerste stap naar een kleine inbox na je vakantie is zorgen dat je tijdens je afwezigheid zo weinig mogelijk mails ontvangt. Vertel mensen met wie je normaal gesproken veel mailt wanneer je onbereikbaar bent.

2. Zet contactgegevens van een waarnemer in je out-of-officereply

Vraag een collega om bepaalde taken van je over te nemen terwijl je weg bent en zet zijn contactgegevens in je out-of-officereply. Zo gaat het werk door terwijl je op vakantie bent. Meer weten over hoe je een goede out-of-officereply opstelt? Lees ons artikel.

3. Doe net of je wat langer weg bent

Ga je op 15 augustus weer aan het werk? Zet in je out-of-officereply dat je op 16 of 17 augustus weer op kantoor bent. Hierdoor heb je meer tijd om alles bij te werken, zonder gestoord te worden door inkomende e-mails.

4. Reserveer tijd om je mailbox bij te werken

En het liefst ruim de tijd! Bijvoorbeeld een paar uur of een dagdeel. Zet dit ook in je agenda zodat er geen afspraken voor je ingepland worden.

5. Laat iemand anders je e-mails bijhouden

Wel eens gehoord van een virtual assistant? Die kan op afstand jouw inbox beheren, je e-mails sorteren en zelfs e-mails namens jou beantwoorden. Je kunt natuurlijk ook een collega vragen.

Eenmaal terug op je werk wacht een blinddate met je inbox. Die groter is dan je lief is … Hoe tackel je de binnengekomen e-mails snel en efficiënt?
 

6. Face it!

Kijk nou maar gewoon. Van uitstellen wordt je mailbox niet kleiner, jammer genoeg.

7. Twee minuten

Loop je binnengekomen e-mails langs en maak een inschatting: binnen twee minuten af te handelen? Dan direct doen. Meer tijd nodig? Hup, zet een nieuwe taak op je to-do-lijst.

Met deze tips kun jij met een gerust hart je koffer pakken. En als je lekker met een cocktail op het strand zit of een tentharing in de grond slaat: onthoud dan dat het tijdens je vakantie verboden is om je e-mail te checken!

 

Lees meer:
- 5S om je inbox klein te krijgen
- 7 tips voor efficiënt e-mailen 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments