Engelse woordenboekenapps: onze top drie

Engelse woordenboekenapps: onze top drie Artikel
0

Snel de betekenis van een Engels woord opzoeken? Daar heb je geen woordenboek meer voor nodig. Een app klaart deze klus wel. Dit zijn onze drie favoriete woordenboekenapps.

Snel de betekenis van een Engels woord opzoeken? Daar heb je geen woordenboek meer voor nodig. Een app klaart deze klus wel. Dit zijn onze drie favoriete woordenboekenapps. Je kunt ze in de App Store of via Google Play gratis downloaden op je smartphone.

Dictionary

In Dictionary vind je niet alleen miljoenen woorden en definities, maar ook 90.000 synoniemen en antoniemen. Deze app is erg gebruiksvriendelijk en heeft enkele leuke extraatjes. Zo kun je luisteren naar de uitspraak van een woord of de oorsprong ervan ontdekken. Ook handig: je krijgt enkele voorbeeldzinnen met het woord in dat je hebt opgezocht. Een echte goudmijn. Tip: Dictionary heeft ook een website.

Dictionary!

Iets minder uitgebreid dan zijn tegenhanger zonder het uitroepteken, maar nog altijd de moeite waard. Dictionary! bevat 200.000 definities, een geavanceerde spellingchecker en korte, eenvoudige omschrijvingen. Heb je internet op je smartphone? Dan krijg je langere, meer gedetailleerde definities te zien.

WordWeb Dictionary

285.000 woorden, 225.000 woordbetekenissen, 70.000 praktijkvoorbeelden, 85.000 uitspraakvoorbeelden en nog een heleboel andere functies: WordWeb in een notendop.

Net als Dictionary en Dictionary! legt WordWeb Dictionary andere, veel duurdere woordenboeken het vuur aan de schenen. Probeer ze zeker allemaal eens uit!

Bron: ElaN Languages

OVER DE AUTEUR

ElaN Languages

ElaN Languages

ElaN Languages is uw expert in gespecialiseerd vertaalwerk en bedrijfsgerichte taaltrainingen.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments