Eten achter de pc, een goed idee?

Eten achter de pc, een goed idee? Artikel
657

Waar je eet is even belangrijk als wat je eet.

Onderzoek bij 200 assistants toont aan dat maar liefst 51% regelmatig achter haar computer ontbijt. De redenen daarvoor lopen uiteen.

Hilde:
“Ik ontbijt bijna altijd op m’n werk omdat ik ’s ochtends zolang mogelijk in m’n bed wil blijven. Meestal kies ik voor yoghurt met krokante muesli, een Actimel en koffie. Mmm!”

Ingrid:
“Ik woon alleen, en aangezien alleen ontbijten niet echt gezellig is, doe ik het liever op het werk. Meestal ga ik voor yoghurt, een koffiekoek of een boterham met speculaaspasta. ’s Middags eet ik vaak aan m’n computer terwijl ik privézaken regel: mails checken, Facebook bekijken, … Thuis heb ik immers geen pc.”

Er zijn echter ook nadelen aan verbonden


Echt proper is het niet


Kruimels onder je toetsenbord, koffie op je documenten, … het komt vaak voor als je achter je computer eet. Het maakt je werkplek er niet hygiënischer op. Het gemiddelde toetsenbord bevat duizenden bacteriën. Uit onderzoek blijkt dat de meeste van die bacteriën ontstaan door kruimels en etensresten die tussen de toetsen vallen. Als je eet en tegelijk op de computer werkt, komen die bacteriën op je eten terecht.


Het is niet gezond


Wanneer je eet op je werkplek, ben je vaak aan het multitasken. En dat is net zo ongezond. Door niet bewust te eten, eet je meer dan eigenlijk nodig is. Diëtisten hebben twee tips om je eetlust achter de pc toch onder controle te houden:
  • Bepaal op voorhand je porties. Verpak je eten in afzonderlijke doosjes.
  • Breng gezond voedsel mee naar het werk.
  • Geef jezelf 5 minuten om van je eten te genieten. Schakel je computerscherm uit, en focus je even enkel op je eten.
 

Lees ook volgende artikels:

 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments