Goeie moed in moeilijke tijden

Goeie moed in moeilijke tijden Artikel
0

Hoe zorg je ervoor dat je als werkloze de moed niet verliest?

Hoe zorg je ervoor dat je als werkloze de moed niet verliest?

Het is niet makkelijk om je hoofd recht te houden als je eerst je werk verliest, dan met volle moed aan de sollicitatietournee begint, maar toch niet aan een job geraakt. Veel werklozen voelen zich na een tijdje buitengesloten, minderwaardig en schuldig. Sommigen zinken zelfs weg in een depressie. Het belangrijkste is echter om toch de moed niet te verliezen. Ook al lijkt het misschien niet zo, jouw geluk is echt wel onderweg!

Wat goede raad om je bij te staan:

Probeer je nuttig te voelen, en je bezig te houden.

Hoe minder je te doen hebt, hoe slechter je je voelt. Dat is normaal. Probeer de spiraal te doorbreken en ga aan de slag. Doe aan vrijwilligerswerk, schrijf je in voor een opleiding bij de VDAB en probeer je nuttig te maken door andere mensen te helpen.

Behoud het overzicht.

Documenteer je zoektocht naar een job zo goed mogelijk. Zo zie je welke stappen je al hebt ondernomen en blijf je de controle houden over je situatie.

Blijf je sociale leven onderhouden.

Juist in donkere tijden zijn vrienden het belangrijkst! Een ontspannende avond in de bioscoop, of een goed gesprek op café, het geeft je opnieuw de energie en de moed die je nodig hebt om er weer even tegenaan te kunnen!

Je bent niet alleen.

Ook al lijkt het soms zo, je staat in je zoektocht echt niet alleen. Als de economie slecht draait, dan vallen er veel slachtoffers. Bedenk echter dat dit niet kan blijven duren, vroeg of laat keert het tij!

Ontspannen mag.

Het is niet omdat je werkloos bent, dat je niet meer mag ontspannen. Een uurtje sporten is een wondermiddel tegen negatieve gevoelens!

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments