Heb je een mooi evenwicht tussen je werk- en privéleven?

Heb je een mooi evenwicht tussen je werk- en privéleven? Artikel
0

Zoals veel actieve mannen en vrouwen, wil jij vast ook alles perfect onder controle hebben ... op elk gebied.

Enerzijds ben je dol op je job en houd je eraan om je taken en projecten steeds professioneel en proactief uit te voeren. Anderzijds wil je een kraaknet huis, een goede sfeer binnen je gezin, gezond eten en tijd om te sporten of met je partner door te brengen. Allemaal goed en wel ... maar een dag telt maar 24 uur. Hoe speel jij het klaar?

Hieronder vind je enkele losse ideeën van We Assist You.

Denk even na en maak zelf de balans op van hoe het met jouw werk- en privéleven zit.

 • Ben je nog vaak op kantoor na zes uur ’s avonds of neem je de tijd om zelf je jongste bij de onthaalmoeder op te pikken?
   
 • Is het een gewoonte geworden om thuis tot in de late uurtjes verder te werken of doe je zoiets alleen in heel drukke periodes?
   
 • Ontbijt je ’s morgens samen met je gezin of ben je eerder het type dat in de file een boterham naar binnen werkt en ondertussen zijn e-mails raadpleegt op zijn smartphone?
   
 • Wanneer was je laatste romantische etentje? Je laatste uitje met vrienden? Vorig weekend? Of weet je het niet eens meer?
   
 • Hoe zit het met het avondeten? Een ramp, want je bent totaal overbelast? Of heb je geheime trucs, zoals twee dagen per maand de keuken in duiken en een hoop lekkere maaltijden klaarmaken, die je in de diepvries stopt?
   
 • Sta je graag een kwartiertje vroeger op, zodat je je rustig kan klaarmaken? Of zeg je “Geen sprake van, ik slaap tot het laatste moment, ook al loop ik dan van ’s morgensvroeg al gestresseerd rond”?
   
 • Zit je vaak met schuldgevoelens? “Nou, en of!” klinkt het vast. Je brengt onvoldoende tijd door met je baby, je helpt je oudere kinderen niet genoeg bij hun huiswerk en je hebt de indruk dat je op kantoor nooit genoeg doet. En wanneer je dan eens wat tijd voor jezelf neemt, voel je je ongemakkelijk. Of misschien ook niet. Je doet wat je kan en het is heel goed zo. Wanneer je met je beste vriend of vriendin naar de sauna gaat, heb je daar ontzettend veel deugd van! Je gezin en je collega’s zullen vinden dat je er meer ontspannen uitziet en gemakkelijker te benaderen bent. En dat is toch van essentieel belang, of niet soms?

Hoe zit het bij jou?

Zijn je werk- en privéleven in evenwicht? Of moet er dringend een en ander worden bijgeschaafd? Aarzel niet om op dit artikel te reageren of het met je vrienden te delen!
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments