Help, ik moet last minute een personeelsfeest organiseren!

Help, ik moet last minute een personeelsfeest organiseren! Artikel
0

Beslissingen werden steeds uitgesteld en ineens is het toch zover: er wordt jou gevraagd om nog snel een feestje te regelen voor het personeel! Hoe pak je het aan?

Beslissingen werden steeds uitgesteld en ineens is het toch zover: er wordt jou gevraagd om nog snel een feestje te regelen voor het personeel! Hoe pak je het aan?

Wat is je budget?

Het eerste wat je moet weten, is natuurlijk over hoeveel budget je beschikt. Indien er genoeg middelen zijn, is het sterk aangeraden om een professioneel organisatiebureau in te schakelen. Een event planner heeft een brede ervaring met last minute organisatie en heeft alle contacten en expertise in huis om op korte tijd een super partijtje op touw te zetten.

Heb je daar geen budget voor, dan kan je toch een perfect en origineel event organiseren. Hou rekening met onderstaande tips.
 

Prik meteen een datum

Vergeet niet dat mensen (zeker op het einde van het jaar) vaak al een heel vol agenda hebben. Zorg ervoor dat jouw event niet als een haar in de soep ontvangen wordt. Lukt het niet meer, dan is een nieuwjaarsontbijt na de kerstperiode misschien de oplossing.
Verzend snel je uitnodigingen, zodra de datum vastligt!

 

Zoek hulp bij je collega’s

Als je weinig tijd hebt, vraag dan hulp. Delegeer kleine en grote taken, zodat je het niet allemaal zelf hoeft te doen. Begin met een brainstormsessie met een paar collega’s; daar komen vast een paar leuke ideeën uit.
 

Intern of extern?

Zal het feest binnen de muren van het bedrijf of op een externe locatie plaatsvinden? Misschien is de hall van het bedrijf wel een geschikte plek of is er een lege loods beschikbaar? Bekijk wat de mogelijkheden zijn en toets deze aan wensen en budget.
 

Een feestbus?

Het is hartje winter en de meeste mensen hebben al veel diners en recepties op het programma staan de komende tijd. Denk daarom eerder aan een ‘beleving’ dan aan het zoveelste etentje.
Een partybus kan bijvoorbeeld een geweldig idee zijn voor een groep van een 40-tal personen, want de bus kan omgetoverd worden tot een rijdende discotheek en biedt alle noodzakelijke cateringmogelijkheden!
 

Potje bowling

Misschien is een partijtje bowling ook wel een gepast idee. Het grote voordeel is dat iedereen in principe mee kan doen en dat het spel een fijne saamhorigheidsgevoel creëert. Veel bowlingzalen bieden eveneens voldoende eetgelegenheden om de avond compleet te maken.
 

Wellness, popquiz of foodtruck?

Is er geen budget voor een party op locatie, of is alles al volzet, dan kan je met een beetje creativiteit ook een erg originele en ontspannend personeelsfeest binnen de muren van het bedrijf organiseren.
Soms zit niemand te wachten op een groot discofuif, en kan je met relatief kleine middelen een sfeervol evenement neerzetten. Denk eens aan een ontbijt, een brunch of een high tea. Of zorg voor een super relaxed uurtje, met voet-, stoel- of hoofdmassage. Improviseer een cocktailbar met een popquiz, of trakteer alle personeelsleden rond een gezellige foodtruck!

 

Dresscode

Je kan ook een bijzondere sfeer scheppen met een simpele dresscode. Vraag iedereen bijvoorbeeld iets mee te hebben in het goud of in de kleuren van het bedrijfslogo. Daarmee hoeven mensen zich niet te verkleden – niet iedereen houdt daarvan – maar het ludieke staat wel voorop.
 
Heb jij nog tips of ideeën? Deel ze hier en help daarmee je collega in nood!

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments