Het belang van agendabeheer

Het belang van agendabeheer Artikel
0

Hoe belangrijk is de rol van de assistant in de agenda van de manager?

Een van de terugkerende taken van de assistant is het beheren van de agenda van de manager. De assistant organiseert, regelt en noteert afspraken van de manager, met zowel interne als externe contacten. Ze bewaakt de gemaakte afspraken en zorgt voor oplossingen als deze niet kunnen worden nagekomen en dus genoteerd moeten worden. Al deze taken voert ze meestal zelfstandig uit. Zij kan als geen ander flexibel omspringen met de agenda van haar baas en weet precies wat er wel of niet mogelijk is.

Bij het beheren van de agenda is de assistant eveneens verantwoordelijk voor de to-do’s die de manager absoluut niet mag vergeten. Bovendien brengen heel wat afspraken voorbereidend werk en opvolging met zich mee. Ook daar speelt de assistant een belangrijke rol in. Zij zal namelijk voor een groot deel de voorbereiding en de opvolging uit handen nemen van de manager. Op die manier kan deze zich concentreren op zijn hoofdtaak: de zaak runnen.

De agenda van de assistant is dus gelijkaardig aan die van de manager, maar zij is diegene die beide beheert. Dankzij de assistant ziet de manager in een oogopslag alle nodige informatie over zijn dagindeling. Zonder assistant zou de manager dit allemaal zelf moeten doen, en daar hebben de meesten weinig tijd voor. En wat als er opeens een hele dringende vergadering of bijeenkomst tussenkomst? Dan schiet de assistant ter hulp. En dat allemaal dankzij zijn/haar organisatietalent, accuratesse en ordelijkheid. 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments