Hoe beheer je de sociale media met HootSuite?

Hoe beheer je de sociale media met HootSuite? Artikel
1041

Hoe gebruik je content management tools als HootSuite om je tweets en posts in een handomdraai in te plannen?

Zo beheer je snel én efficiënt Twitter, Facebook, LinkedIn én Google+

Wil je succesvol zijn op sociale media en echte betrokkenheid creëren? Dan moet je ideaal dagelijks (!) drie Tweets posten, twee Facebook-posts plaatsen en één keer je Google+ en LinkedIn-pagina updaten. Dat lukt je veel gemakkelijker als je een content management tool als HootSuite gebruikt. Met deze basiskennis ga jij er straks vlot mee aan de slag.

Wat is HootSuite?

Met HootSuite beheer jij al je sociale netwerken in een handomdraai: Twitter, Facebook, LinkedIn, Foursquare en je Google+-bedrijfspagina’s. Ook update je er jouw Instagram-, YouTube- en Slideshare-accounts mee - via (betalende) apps die je onder het puzzel-icoontje in de linker menubalk vindt.

Begin gratis

Een HootSuite-abonnement is gratis. Wil je meer dan vijf social media accounts beheren en met meerdere collega’s samenwerken? Dan neem je best een betalende Pro Account. Twijfel niet langer, maak je account aan en log je in. Nu kun jij je dashboard organiseren. Hoe doe je dit? Klik op de +tab en daarna op ‘sociaal netwerk toevoegen’ om HootSuite via je Twitter- of Facebook-login met je desbetreffende account te verbinden.

Houd het overzicht

Met ‘Kolommen’ (Streams) filter je de berichtenstroom op de sociale media. Op je dashboard monitor je zo in één oogopslag je gepubliceerde en geplande berichten, de updates van jouw fans en de trending topics binnen je vakgebied.

Blijf op de hoogte

Wil je weten wat er op welke sociale media over je bedrijf of product gezegd wordt? Vraag HootSuite om op bepaalde zoektermen te filteren. Klik links boven op ‘kolom toevoegen’ (add stream) kies je sociale netwerk en de zoekwoorden waarvoor je een kolom maakt. Handmatig zoeken? Geef naast het loep-icoontje rechtsboven een woord of hashtag in. Of ontdek wat er op Twitter populair is.

Plan je berichten

Blokkeer per week één of twee momenten in je agenda om al je berichten aan te maken. Selecteer in het berichtenveld linksboven het gewenste netwerk, schrijf je update en klik op ‘verzend’. Of plan je bericht later in via het agenda-icoontje. Onder ‘inplanningen’ op de linker menubalk, zie je welke posts en Tweets er nog moeten verschijnen samen met het uur en de datum. Wil je jouw bericht voor publicatie nog eens nalezen? Klik op floppydisk-icoontje en bewaar het als concept. Onder het pijltje ernaast zie je alle items die je bewaarde.

Voeg links en foto’s toe

Onder het berichtenveld linksboven voeg je een foto of bestand toe, of geef je een url in en verkort je hem. Je kunt ook je locatie bepalen en je doelgroep en het bereik verfijnen. Is je bericht te kort of te lang? Naast het Twitter- en Facebook-icoontje zie je hoeveel tekens je nog over hebt.

Meet je resultaten

Via de Analyse-knop in de linker menubalk ontdek je de statistieken van je Tweets. Ook kun je Facebook Insights en Google Analytics-rapporten aanmaken.

Meer weten? Lees zeker ook deze artikels

Sociale media: de kneepjes van het vak
Scoren met Twitter
Hoe word je een trending topic?
Boost je event dankzij de sociale media

 

 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments