Hoe en waarom een teambuilding organiseren?

Hoe en waarom een teambuilding organiseren? Artikel
0

Tijdens een teambuilding (letterlijk 'het bouwen van een team') krijgen de medewerkers de kans om elkaar beter te leren kennen en samen over zaken na te denken. Dit alles weliswaar in een andere context dan de werkvloer.

Een bedrijf staat voor heel wat uitdagingen en heeft er dus alle baat bij dat de werknemers aan één zeel trekken, geëngageerd zijn en het gevoel hebben dat ze erbij horen. Een teambuilding kan dan ook de banden tussen collega's versterken en hun teamgeest een boost geven.

Beter samenwerken als je elkaar beter kent

Elk individu heeft een eigen persoonlijkheid en andere competenties. Vandaar dat elke medewerker een meerwaarde betekent voor de organisatie, maar tegelijk een reden tot conflicten kan zijn. Tijdens een teambuilding krijgen zij in groepjes een aantal hindernissen, uitdagingen en andere raadsels voorgeschoteld.
Als iedereen zijn sterke en zwakke punten voor zijn groep inzet, kunnen zij allemaal samen de doelstelling van de dag halen. Zo leert iedereen ‘de andere’ gemakkelijker aanvaarden. Collega's waarderen elkaar meer op de werkvloer en bereiken uiteindelijk de doelstellingen van de onderneming.

Aan activiteiten geen gebrek

Als assistant moet je vaak events organiseren, maar aan activiteiten voor een teambuilding is er echt geen gebrek. Laat je inspiratie gerust de vrije loop.

In functie van het aantal personen en de soort teambuilding, kan je alles of een deel ervan intern organiseren (bv. catering, contact met de plaats van het gebeuren, vervoer) of een beroep doen op een gespecialiseerd bedrijf. Een teambuilding kan 's avonds, overdag of zelfs in het weekend plaatsvinden, en dit op een locatie in België of in het buitenland.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mogelijke teambuildingactiviteiten:

  • Schattenjacht
  • Oriëntatieloop
  • Diverse activiteiten en uitdagingen
  • Kooklessen
  • Moordspel
  • Lachsessie, improvisatieworkshop
  • Quiz
  • Survivaltocht
  • Muziek- of sportactiviteiten

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments