Hoe kan je stress voorkomen?

Hoe kan je stress voorkomen? Artikel
0

Enkele tips.

Stresssituaties kunnen het leven enorm bemoeilijken. Daarom hebben we voor jou enkele tips om je stressbestendigheid te verhogen.

Hoe kan je stress voorkomen?

 • Plan je werk
  We blijven het tot vervelens toe herhalen: een goede planning is de start van alles. Stel je prioriteiten en zorg voor een goede balans tussen je professionele en je privéleven.
   
 • Zie het leven (en je werk) positief in
  Positief blijven is de boodschap. Het is namelijk bewezen dat klagen en mensen met een negatieve uitstraling ook een invloed hebben op de persoon bij wie ze terecht kunnen. Zoek dus positieve mensen op die je kunnen helpen. Zij kunnen een ‘coach’-effect hebben.
   
 • Een complimentje kan wonderen doen
  “Je hebt goed werk geleverd.” Dat zinnetje doet wonderen toch? Geef je collega’s af en toe eens een compliment en ontvang er ook. Je zal de stress zo van je af voelen vallen. En ook belangrijk: geef jezelf ook eens een complimentje. Maak jezelf bewust van je werk en ontwikkeling.
   
 • Het leven is meer dan werken alleen
  Ontspan ten gepaste tijde! Ga eens een goede wandeling maken, en geniet eens van een gezellige avond in de zetel met je partner. Neem je werk niet (altijd) mee naar huis.
   
 • Verandering van spijs…
  Zoek nieuwe oorden op. Je hoeft daarom niet te verhuizen. Op stap gaan in een vreemde stad kan soms al voldoende zijn. Het zorgt ervoor dat je uit de dagelijkse sleur geraakt.
   
 • Hou perspectief
  Probeer de zaken af en toe van een afstand te bekijken. Denk eens aan alle dingen die je bereikt met je harde werk. Je ontvangt niet alleen een salaris en waardering van je manager of collega’s maar je werkt ook aan je economische zelfstandigheid en je persoonlijke ontwikkeling. Probeer je regelmatig bewust te zijn van dit soort zaken.
   
 • Leer grenzen stellen
  Communiceer duidelijk wat je wilt (dat kan alleen als je weet wat je wilt). Vervang voor jezelf regelmatig het woord 'moeten' door 'willen' en kijk of het dan nog klopt.

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments