Hoe maak je een onuitwisbare indruk?

Hoe maak je een onuitwisbare indruk? Artikel
0

Valt wie je bent samen met wat je vertelt? Dan maak je een blijvende indruk.

Zo word jij een top-of-mind merk

Met personal branding creëer je een merk voor jezelf. Je toont je omgeving consequent wie je bent, waar je voor staat en waar je goed in bent. Met deze tips bouw jij aan jouw persoonlijke kernverhaal en word je positief onthouden.

 • Wie ben je, wat wil je? 
  Zelfkennis is dé basis van een geloofwaardig persoonlijk merk. Zorg dat je voor jezelf helder weet wie je bent en waar je goed in bent. Bedenk ook welke job jij het liefste wilt doen en waarom jij er dé kandidaat voor bent.
   
 • Vertel een goed verhaal. 
  Een authentiek verhaal grift zich beter in het geheugen dan een standaard elevator pitch. Koppel bijvoorbeeld een ludieke anekdote uit je jeugd aan je beslissing om assistant te worden. Weef ook je negatieve eigenschappen in je verhaal en toon hoe je ze tot iets positiefs omzet.
   
 • Spreek met passie. 
  Toon je enthousiasme als je het over je (droom-)job hebt. Niets is aantrekkelijker dan iemand die gedreven en met passie werkt en leeft.
   
 • Leef je merk.  
  Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Als je vertelt dat je stipt bent, kom dan keer op keer je afspraken tijdig na.
   
 • Toon jezelf - overal en altijd. 
  Profileer jezelf als de juiste man of vrouw voor de job – en niet alleen tijdens een sollicitatiegesprek. Het informele praatje van vandaag krijgt overmorgen misschien een vervolg in een job-interview. Post op jouw sociale media zaken die je kernverhaal bevestigen: relevante commentaren, inzichten of artikels over je vakgebied.
   
 • Creëer een band. 
  Toon oprechte interesse in de mens achter het visitekaartje. Vraag eens niet wat je gesprekspartner doet. Wél wat hem of haar gelukkig maakt. Kom op dat verhaal terug als je die persoon weer ziet. Zo creëer je een sterke band.
   
 • Blijf hangen. 
  Mensen onthouden boeiende gesprekken langer. Stel dus open, interessante of onverwachte vragen, en luister actief. Maak oogcontact, noem je gesprekspartner bij zijn of haar naam en geef een subtiel compliment. Nog een tip om een blijvende goede indruk te maken? Vraag hoe je helpen kunt: met een introductie, extra opzoekwerk of het doorsturen van informatie …

Meer weten over netwerken en een goede indruk maken? Lees ook deze artikels:

Efficiënt netwerken doe je zo
Sociale media: de kneepjes van het vak
Vlotter netwerken kan je leren
Beter communiceren met DISC
Personal Branding tool op LinkedIn

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments