Hoe moeiteloos je beamer aansluiten

Hoe moeiteloos je beamer aansluiten Artikel
0

Met deze tips sluit je je laptop vlot op een beamer.

Enkele tips om je beamer aan te sluiten

Presentaties geven betekent bijna altijd een beamer gebruiken. Maar al te vaak veroorzaakt het idee om je laptop aan te sluiten op een beamer stress... Met deze tips kan je potentiële problemen voorkomen en rustig aan je uiteenzetting beginnen.

De meeste beamers werken nog steeds met een beeldverhouding of aspect ratio (A.R.) van 4:3. PowerPoint 2013 daarentegen gebruikt standaard een aspect ratio van 16:9. Zorg daarom dat je goed weet welke ratio je beamer gebruikt. Heel wat beamers vermelden dit, maar als dat niet zo is, start dan de beamer op en kijk hoe het lichtvlak er uit ziet. Is het breed uitgerokken? Kies dan voor een 16:9-diagrootte.

In PowerPoint kan je de beeldverhouding vrij eenvoudig aanpassen. Ga naar het tabblad Design / Ontwerpen en klik links op de knop Page Setup / Pagina-instellingen. In het gedeelte ‘Slides sized for’ / ‘Diaformaat aanpassen aan’ kan je de aspect ratio aanpassen. PowerPoint 2013 heeft hier zelfs een aparte knop voor (DESIGN-lint).

 

 

Een handig trucje als je een beamer wilt aansluiten: start eerst de beamer op en sluit daarna pas je laptop aan. Meestal zal je laptop automatisch de beamer herkennen. En werkt alles automatisch.

Indien dit toch niet het geval is, kan je gebruik maken van de toetsencombinatie Windows + P om de opties van meerdere schermen te overlopen.

Dit is een screenshot van Windows 8.1. In Windows 7 is het gelijkaardig, maar wordt het horizontaal voorgesteld:

Bron: Xylos

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments