Hoe notuleren?

Hoe notuleren? Artikel
0

Het is vanzelfsprekend dat de notulist iemand is met luistervaardigheden en die er in slaagt om tijdens de vergadering de essentie van de zaak te vatten en dit ook zo weer kan geven in een vlot leesbaar verslag.


Het type notulen bepalen

Welk soort notulen de notulist dan weer best gebruikt, is afhankelijk van de functie ervan. Dit kan een uitvoerig verslag, een beknopt verslag of een actie- en besluitenlijst zijn. Is het een zeer formele vergadering dan is een uitvoerig verslag meestal gewenst. Gaat het om een werkoverleg dan fungeren de notulen vooral als actielijst of geheugensteun.

De structuur van de notulen wordt gedragen door de agendapunten. Wat de wijze van vastleggen betreft, zijn er meerdere mogelijkheden. De notulist gebruikt best de wijze van notuleren die hem het best ligt: in steno, alles voluit geschreven, opname op cassette, een eigen afkortingssysteem, …

Meer en meer zien we de trend dat notulisten een laptop gebruiken. Dikwijls zijn de notulen dan al klaar op het eind van de vergadering en kunnen ze dan quasi onmiddellijk naar alle betrokkenen worden verstuurd. Zorg er in elk geval voor dat alle essentiële elementen van de meeting geregistreerd zijn: het type meeting, de bedrijfsnaam, datum en tijd, de organisator, de agendapunten en het tijdstip van beëindiging.

Hoe pak jij dat aan?
Deel je ervaring met andere assistants!

 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments