Hoe scoor je met een te gek eindejaarsgeschenk voor je personeel?

Hoe scoor je met een te gek eindejaarsgeschenk voor je personeel? Artikel
0

Een eindejaarscadeau is een motiverende blijk van waardering voor het werk van het afgelopen jaar. Wat zijn de do’s and don’ts anno 2018?

Wat telt, is de aandacht die je aan je cadeau geeft

De ontvanger ziet graag in dat je over zijn geschenk hebt nagedacht, dat er tijd en aandacht in zit. Hoe gepersonaliseerder, hoe beter. In een kleine organisatie is dit natuurlijk veel makkelijker. Hoe persoonlijker je je werknemers kent, hoe beter je kan inschatten waarmee je iemand echt blij kan maken. Denk aan iemands hobby’s, zijn gezinssituatie, zijn verbouwing, zijn reisplannen, muziekvoorkeuren… Overweeg ook eens een fotoboek, een gegraveerd juweeltje of sleutelhanger…Wat je zeker moet vermijden is een ‘relatiegeschenk’ met logo van de zaak. Bewaar dit voor marketingdoeleinden. Waar het om gaat, is het gevoel van waardering.

Elk detail telt

Een geschenk ontvangen is een totaalervaring. Draag zorg aan alle kleine details, inclusief de verpakking en het lintje. Ook het moment, de plaats en de manier waarop je het geeft, dragen bij aan de beleving. Met een persoonlijke boodschap in de vorm van een kaartje bij het geschenk scoor je altijd.

Een geschenkbon... doen of niet?

Een geschenkbon hoeft echt niet saai en onpersoonlijk te zijn! Integendeel, met een online bon biedt je juist de mogelijkheid om op een cadeauplatform iets volledig op maat uit te kiezen. En het is gemakkelijk en veilig. Websites als gift.be, Amazon of bol.com zijn zeker aan te raden, want de keuzemogelijkheden zijn zo goed als onbeperkt. 

Ontvangen en geven tegelijkertijd: dubbel plezier!

Vaak kan je met een online geschenkbon kiezen om het gekregen bedrag op jouw beurt te schenken aan een goed doel. Dit is een mooi gebaar met dubbel plezier: die van het ontvangen en van het geven.

Met zorg samengestelde kerstpakketten

Klassieke ‘kerstpakketten’, zoals traditioneel in Nederland, zijn tegenwoordig erg in trek. Denk aan een feestelijke doos met allerlei items, klein of groot – afhankelijk van je budget - rond een bepaald thema. Zo kan je bijvoorbeeld een pakket samenstellen met ontbijtproducten, een badkamerspecial, een bundel cocktailbenodigdheden, een koffie kerstpakket, een chocolade kerstpakket, een kerstpakket voor vrouwen, een biologisch kerstpakket, een ecologisch kerstpakket…

Let op met kunst, interieurartikelen en kledij

Sommige geschenken zijn té persoonlijk. Met kunst, interieuritems of kledij riskeer je de plank flink mis te slaan, wanneer je iemands smaak niet al te goed kent. Zonde van het geld en de inspanning!

Als je het echt niet weet ...

Kom je er niet uit, of heb je geen tijd, overweeg dan het advies van een ‘gift shopper’. Een ‘gift shopper’ werkt precies op dezelfde manier als een ‘personal shopper’, maar is gespecialiseerd in het bedenken van stijlvolle en supergepersonaliseerde cadeaus. Absoluut de investering waard en een hoop gedoe uitgespaard!

Heb jij hieromtrent nog ideeën, suggesties of tips? Deel ze met ons!

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments