Hoe sollicitatievragen beantwoorden? Maak het verschil!

Hoe sollicitatievragen beantwoorden? Maak het verschil! Artikel
0

Bij een sollicitatiegesprek is een goede voorbereiding dé weg naar succes.

Er zijn de klassieke vragen, die iedere rekruteerder stelt. En dan zijn er vragen die jou de kans geven om echt te schitteren. Want met het juiste antwoord op deze vragen toon jij je dé ideale kandidaat.

1.    Welke competenties zijn voor deze functie nodig en waarom? Toon dat je de inhoud van de job kent en de functie binnen de bedrijfswerking kunt situeren. We kunnen het niet genoeg zeggen: zorg dat je voorbereid bent. Ben je niet vertrouwd met de functie? Oefen deze vraag dan in met iemand uit in je omgeving die deze job al wel deed.

2.    Wat zijn volgens jou de valkuilen in deze job. Hier vertel je hoe jij je onderscheidt als assistant. Je focust niet louter op het uitvoerende aspect of verliest jezelf niet in je dagelijkse taken. Maar je denkt proactief met je manager mee en houdt de ogen open voor opportuniteiten die het bedrijf en je afdeling helpen groeien.

3.    Werd één van je ideeën al uitgevoerd bij je vorige werkgever? Vermeld niet teveel details, maar toon aan hoe je ideeën aanbrengt en uitwerkt. Zo weet je toekomstige werkgever dat je zaken gedaan krijgt.

4.    Wat heb je geleerd in je vorige job? Haal vaardigheden en ervaring aan, maar leg vooral de nadruk op je sterke punten: je vermogen om zelfstandig projecten op te volgen of in team te werken.

5.    Heb je zelf nog vragen? Vergeet niet dat tijdens een sollicitatiegesprek ook voor jou de ultieme kans is om te weten te komen of het bedrijf en de jobinhoud je liggen. Bovendien kun je met je vragen tonen dat jij je huiswerk deed, het bedrijf kent en nadacht over de job en je loopbaan en groeimogelijkheden binnen het bedrijf. Vraag bijvoorbeeld hoe jouw functie de algemene bedrijfsmissie helpt vervullen. Of vraag hoe het bedrijf tegenover opleidingen staat.

Welke sollicitatievragen zorgden ervoor dat jij het grote verschil maakte? Met welke antwoorden onderscheidde jij je als topkandidaat? Laat het ons weten.

 

 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments