Hoe volgen we opleidingen anno nu?

Hoe volgen we opleidingen anno nu? Artikel
0

Ontdek de resultaten van de enquête die we de voorbije zomer afnamen bij de leden van We Assist You.

We Assist You hecht erg veel belang aan persoonlijke ontwikkeling en levenslang leren. Daarom hielden we een enquête bij onze 175 leden en bevroegen we hen over de manier waarop zij opleiding volgen en nieuwe vaardigheden aanleren.
Ontdek hier hun antwoorden.
 

1. Hoeveel opleidingsdagen volgen onze leden gemiddeld op jaarbasis?

Het goede nieuws: iedereen volgt training! Iets meer dan de helft volgt 1 tot 5 opleidingen per jaar en de rest meer dan 5, of zelfs 20. Naast de ‘officiële’ opleidingen worden tegenwoordig alle kanalen ingezet om bij te leren. Het is een proces dat nooit stopt dankzij collega's, websites als die van We Assist You  of tutorials op YouTube. We blijven leren, zelfs zonder dat we dat beseffen! We willen onze kennis blijven bijschaven en specifieke taken beter onder de knie krijgen zoals het gebruik van Photoshop of Outook.
 
 
1.png

2. Welk type opleidingen volgen de assistants?

Online training komt op de eerste plaats.
Dat is niet meer dan logisch, want deze opleidingen zijn sterk geëvolueerd. Ze zijn handig, democratisch en zeker zo leerrijk als andere types van opleidingen.
Geen verloren tijd door verplaatsingen. Een laptop of tablet met geluid volstaat om aan de slag te gaan!
 
2.png
 

3. Hoe lang duurt de opleiding meestal?

Opleidingen verspreid over meerdere sessies zijn duidelijk populair. Goed om weten voor de webinars van We Assist You.  Door onze opleidingen op te splitsen in sessies voor beginners, intermediates en gevorderden, bieden we nl. het gepaste trainingsaanbod.
 
 
3.png
 

4. Welk tijdstip is het best geschikt om opleidingen te volgen?

Het antwoord is unaniem overdag. Onze leden engageren zich voor hun werk, maar hebben nog een privéleven naast het professionele luik. Om dit evenwicht te bewaren, zullen wij onze webinars uitsluitend overdag organiseren J
 
 
4.png
 

5. Hoe organiseert de werkgever de opleidingen?

De meeste klassieke opleidingen worden nog steeds in de klas gegeven, in een opleidingscentrum buiten het bedrijf. Introductieopleidingen daarentegen worden eerder intern georganiseerd aangezien deze de nieuwe medewerkers de bedrijfsprocessen aanleren.
 

6. Wie beslist welke opleidingen georganiseerd worden?

De meerderheid van de assistants krijgt de kans om zelf zijn opleidingen te kiezen. Uiteraard reiken ook de rechtstreekse bazen thema’s aan naar aanleiding van o.a. evaluatie- of functioneringsgesprekken.
 
5.png
 

7. In welke categorieën van webinars zijn onze leden geïnteresseerd?

6.png
 
We Assist You organiseert regelmatig webinars in het Nederlands, Frans en Engels.
Premium leden kunnen gratis deelnemen en zich online inschrijven voor de opleidingen van hun keuze. Zij ontvangen een bevestiging per mail en worden in de ‘go to webinar’-omgeving verwelkomd door onze trainer. De opleiding duurt 1 uur en zit boordevol praktische tips & tricks over het gekozen onderwerp.
De uitgebreide informatie over ‘software kennis’ op We Assist You beantwoordt duidelijk aan de verwachtingen van de assistants.
 
Maar de leden vermelden ook hun interesse in thema’s als ‘marketing en sociale media’, ‘persoonlijke vaardigheden’ zoals ‘Time & Priority Management’ of hoe ‘efficiënt netwerken’.
 
We Assist You dankt hartelijk alle deelnemers aan de enquête! Wij zullen bij de samenstelling van ons aanbod aan webinars zeker houden met de noden die door onze leden aangekaart werden!
 
Surf naar https://nl-be.weassistyou.com/webinars-events voor meer informatie of om ons aanbod aan webinars te ontdekken.
 
Vond u deze informatie interessant? Lees dan ook deze artikels:

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments