Hoe zorg je ervoor dat iedereen je bestand kan openen?

Hoe zorg je ervoor dat iedereen je bestand kan openen? Artikel
1146

Bij het bewaren van een PowerPoint-presentatie heb je verschillende keuzes in functie van wat je ermee wilt doen of met wie je de presentatie wenst te delen.

Wat is het verschil tussen een PPSX en PPTX-bestand?

Een PPSX of PowerPoint Show (XML-formaat) is een diashow die bij het openen onmiddellijk in presentatiemodus opstart. Je komt dus niet in PowerPoint terecht maar direct in de presentatie zelf.

Een PPTX of PowerPoint presentatiebestand (XML-formaat) daarentegen start bij het openen PowerPoint op zodat je in de bewerkingsmodus terechtkomt.

Kan je een PPSX bestand dan niet meer aanpassen?

Toch wel, alleen moet je daarvoor de “lange” weg afleggen: start PowerPoint op en open je bestand via File / Bestand – Browse / Bladeren… Kies de juiste locatie en bewerk vervolgens je document.

Conclusie

Het maakt niet zoveel uit of je nu een PPSX of een PPTX bestand gebruikt. Beide bestandstypes kunnen geopend worden met PowerPoint of een PowerPoint-compatibel programma zoals OpenOffice dat gratis is.

TIP: overweeg zeker om je document als PDF-bestand te bewaren. Dit formaat biedt dan misschien niet de beste presentatiemogelijkheden, maar kan wel op meer toestellen geopend worden dan een PowerPoint-document.

Hoe je PowerPoint bestand bewaren onder een ander formaat?

Open je document. Ga naar File / Bestand – Save As / Bewaar als en kies de naam en plaats waar je het bestand wilt bewaren. Onder de naam van je bestand kan je met de pijl een uitklapvenster selecteren en het gewenste formaat aanduiden.

Bron: Xylos

OVER DE AUTEUR

OASE by Xylos

OASE by Xylos

Xylos is marktleider op het vlak van eindgebruikersopleidingen. De afgelopen 30 jaar hebben wij meer dan 450.000 kenniswerkers opgeleid in grote en kleine bedrijven. Xylos heeft recent voor de 8ste keer op rij het Qfor kwaliteitsstatuut behaald, deze keer zelfs met een maximumscore. OASE is het online videoplatform van ICT-dienstenbedrijf Xylos. Het platform richt zich op bijscholing van de meest frequente Office-toepassingen. Op het platform vind je meer dan 1000 korte video’s terug, die gemaakt zijn door experts en maandelijkse webinars.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments