Is je werkgever niet social media minded? Overtuig hem zo!

Is je werkgever niet social media minded? Overtuig hem zo! Artikel
0

De meerwaarde van digitale en sociale media in 10 punten.

De wereld is veranderd

Digitale media zijn overal. Door de digitale revolutie (net)werken consumenten en bedrijven 7/24 online: ze verzamelen informatie, communiceren en consumeren er continu. Door sociale media gericht in te zetten, kan je de binding met je stakeholders en de reputatie van je bedrijf versterken.

Een aantal bedrijven kampen nog met koudwatervrees

Ze stellen zich heel wat vragen rond hoe sociale media aan te pakken. Welke sociale media het best geschikt zijn voor hun professionele doeleinden? Hoe nieuwe klanten of specifieke doelgroepen te bereiken? Hoeveel de investering bedraagt in geld? Maar ook in tijd? En bovenal, wat levert het op?
 
Dat je als bedrijf op sociale media actief moet zijn, staat buiten kijf. Blijft jouw werkgever ondanks alles kritisch? Overtuig hem dan met deze 10 feiten:
 
 1. Je mag de boot niet missen. Tal van andere bedrijven en particulieren gebruiken sociale media. Facebook alleen al geeft je toegang tot maar liefst 1 miljard actieve gebruikers waarvan meer dan 5 miljoen in België. Het is dé manier bij uitstek om mensen te laten kennismaken met jouw onderneming, product of dienst.
   
 2. Sociale media zijn relatief goedkoop, met uitzondering van de uren werk die je erin stopt.
   
 3. Dankzij de meetbaarheid van de effectiviteit en ROI van sociale media kan je heel wat vragen beantwoorden en opvolgen. Monitoring en beleidslijnen zijn hierbij de twee hoekstenen.
   
 4. Sociale media maken je slimmer. Ze bieden heel wat marktinzichten en informatie over de ontwikkelingen in jouw bedrijfstak of bij jouw sectorgenoten.
   
 5. Sociale media versterken je vindbaarheid en zorgen voor extra traffic naar je website. Door aanwezig te zijn op sociale media krijgt je website een hogere ranking in Google en kan je makkelijker doorverwijzen naar jouw webstek.
   
 6. Sociale media boosten je reputatie. Het brede, maar ook zeer gerichte bereik van sociale media en de snelheid van communiceren boosten je exposure. Ze vergemakkelijken je P.R. en stakeholdermanagement.
   
 7. Sociale media verhogen de betrokkenheid van je doelgroepen. Leg online contact met (potentiële) klanten, leveranciers, medewerkers en andere doelgroepen en betrek hen zo met jouw bedrijf/organisatie.
   
 8. Sociale media stimuleren innovatie. Op basis van de feedback van je online relaties kan je je producten of diensten verbeteren (co-creation) of het aanbod uitbreiden.
   
 9. Sociale media zijn een bron voor potentiële kandidaten. Zo rekruteer je gericht nieuwe medewerkers. 
   
 10. Sociale media zijn divers. In functie van je strategische doelstellingen kan je kiezen welk online netwerk je actief wilt inzetten. Elk heeft zijn eigen manier van communiceren en gevoeligheden.
a.     Facebook is wereldwijd nog steeds het meest gebruikte en snelst groeiende sociale netwerk.
 
b.     LinkedIn is het grootste online zakelijk netwerk en biedt uitgebreide advertentiemogelijkheden, veelal voor professionele doelgroepen.
 
c.     Een Google+ pagina verhoogt je zichtbaarheid in de zoekresultaten. Dit is goed voor je klantenbinding, maar ook voor je positie in de zoekmachines.
 
d.     Twitter is vluchtig, maar biedt de mogelijkheid om te adverteren.
 
Via smartphones en tablets zijn we haast continu online en krijgen we meer dan ooit de kans om te communiceren. Sociale media maken hier integraal deel van uit. Welke successen heb jij reeds behaald die andere werkgevers over de streep zouden kunnen trekken?
 
Lees ook:

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments