Is jouw agenda al festivalproof?

Is jouw agenda al festivalproof? Artikel
0

Terrasjesweer, blote benen, niet kunnen slapen van de warmte en een ijsjesverkoop om U tegen te zeggen: de zomer is officieel in het land.

En naast het zweettijdperk is daarbij ook officieel het festivalseizoen geopend! Nog niets in je agenda staan? Haal dan die festivaloutfit maar al boven voor één (of meerdere, because you can) van deze niet-te-missen events.

29 juni – 30 juni: Electroland

Het beste van twee werelden, dat is Electroland. Naast topdj’s zoals Afrojack en Bob Sinclar, gaat dit festival door in… Disneyland, jawel! Dansen tussen de Disneysterren en toegang tot de populairste attracties zitten inbegrepen in de prijs van je ticket. De aanbevolen leeftijd is 18+, dus verwacht je maar niet aan de vrolijke poppenkastmuziek van de houten treintjes.

29 juni – 1 juli: Copacobana

Op zoek naar de festivalsfeer, maar niet per se naar muziek van de meest bekende dj’s? Copacobana is het Gentse festival waar vooral ontmoeting met anderen centraal staat. Je kan er terecht voor een heuse dosis cultuur, want je vindt er onder andere theater, poëzie, swingdansen… Het gratis festival wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers en is toegankelijk voor iedereen, zelfs voor je beste vriend op 4 poten.

29 juni – 1 juli: Paradise City Festival

Pro leuke festivalsfeer, contra al dat afval en vuil dat achterblijft? Dan is Paradise City Festival het event dat je zoekt. Herbruikbare bekers, zakjes met bloemzaad in plaats van flyers, enkel vegetarisch eten tot zelfs kartonnen tenten: dit moet zowat de definitie van ecologisch verantwoord zijn. Alsof dat nog niet genoeg was, krijg je er de setting van een kasteel nog gratis bovenop.

7 juli: Maze Festival

De techno- en houseliefhebbers trekken collectief richting Maaseik op 7 juli. Aan de oevers van de Maas vind je tussen de vier podia en verschillende foodtrucks de beste techno en house, en dat allemaal met een boho touch. Hun motto? “Become boho, hippie, nature... become wild & free down the riverside!”.

13 juli – 15 juli: Afro-Latino festival

De sfeer van Caribische eilanden tot bij jou halen: dat doe je tegenwoordig zonder vliegticket, maar mét festivalticket. In Bree strijkt het Afro-Latino festival neer met artiesten uit Afrika, Latijns Amerika, de Caraïben en Zuid-Europa. Swing die heupen los op reggae, salsa, rumba, afrobeat… en waan je instant in de Bahama’s door alle tropische dansen.

18 juli – 21 juli: Colours of Ostrava

Mag het allemaal iets meer, iets verder en iets extra qua locatie zijn? Colours of Ostrava vindt plaats in Tsjechië, brengt verschillende soorten muziekgenres verspreid over 4 dagen én het gaat door tussen oude kolenmijnen en smeltovens. Naast dansen op deze unieke locatie, kan je er ook workshops volgen, straattheater bekijken… Colours of Ostrava has got it all.

26 juli – 29 juli: Sfinx Mixed

Een gratis festival in Boechout waar zowel je kids als de bomma mee naartoe kunnen: dat is Sfinx Mixed. Denk aan een kleurrijke wereldmarkt, vrolijke muziek, parades, een bont allegaartje van aanwezige mensen, eetkramen met verse wereldgerechten en een divers programma van artiesten. Op Sfinx Mixed kom je gegarandeerd vanaf de eerste minuut in vakantiestemming.

3 augustus – 12 augustus: Lokerse Feesten

10 dagen lang optredens van zowel Belgische trots als internationale talenten: daarvoor moet je in augustus in Lokeren zijn. Dit jaar vindt het al voor de 44e plaats, ook volledig door vrijwilligers op poten gezet. Nog geen enkele editie meegemaakt? Dan wordt het dringend tijd om deze klassieker in te plannen in je agenda!

11 augustus – 12 augustus: We Can Dance (WCD)

Wat klinkt er nog meer zomer dan festivals? Festivals op het strand uiteraard. Met de voeten in het zand de benen vanonder je lijf dansen: Zeebrugge is the place to be. WCD heeft elk jaar een thema, dus haal die westernbotten en leren accessoires maar al boven om volledig mee te zijn als ‘Acid Cowboy’. Een festival waar je verkleed naartoe kan en zelfs zandkastelen kan bouwen: wat heeft een mens nog meer nodig?

14 augustus – 21 augustus: Brussels Summer Festival (BSF)

Muzikale diversiteit van hoogstaande kwaliteit, dat is wat je in augustus in Brussel voorgeschoteld krijgt. Zowel grote internationale namen als jong opkomend nationaal talent zorgen vijf dagen lang voor ambiance in de hoofdstad. Rock, hip hop, jazz? Of toch liever pop? Wereldmuziek misschien? BSF stelt niemand teleur.

23 augustus – 26 augustus: Creamfields

Gezwoegd, gezweet, geklikt, gerefresht en tóch die Tomorrowlandtickets niet kunnen versieren? Geen nood, Creamfields kan perfect invallen als plan B. Haal je beste Engels maar al naar boven, want jij trekt richting Daresbury voor de real deal: Axwell Λ Ingrosso, Major Lazor, Sigala… Als dance-fanaat beleef je hier de tijd van je leven.

Het is duidelijk: de festivalzomer heeft voor elk (weekend) wat wils! Naar welk festival ga jij?

OVER DE AUTEUR

Bombay Axelle

Bombay Axelle

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments