Jouw boodschappenlijst voor de boekenbeurs

Jouw boodschappenlijst voor de boekenbeurs Artikel
0

Of je jezelf nu een boekenwurm, bibliofiel of boekengek noemt, één ding is zeker: je leest graag! Ook de collega’s van uitzendkantoor Bright Plus verslinden al eens een boek doorheen de week of op vakantie. Ze lijsten met plezier wat boeken op zodat je jouw “most wanted list” voor de boekenbeurs kan aanvullen.

Een aantal toppers die het wachten waard zijn

We vroegen hen voor welke boeken we zeker in de rij moeten gaan staan op de boekenbeurs. Charlotte vindt dat Cécile van Ish Ait Hamou zeker niet mag ontbreken. Cécile vertelt het verhaal van een jongen in Marokko die worstelt met een dramatisch verleden. Een meeslepend en tragisch maar toch mooi boek dat je zeker zal ontroeren. Kies je liever voor een informatief boek, dan raadt zij Aftellen naar maandag van Ann De Bisschop aan. Ann is wellbeing coach die tips geeft om op een andere manier om te gaan met je work-life balance en hoe je kan bouwen aan een gelukkiger werkleven. Marie zwicht dan weer voor elk boek van Camilla Lackberg. Zij omschrijft haar boeken als verhalen waar je spontaan van gaat rillen. Niet voor watjes, maar voor echte thrillerfans. Hou je van het noorden? Dan zijn deze boeken zeker iets voor jou, want alle verhalen spelen zich af in het mooie Zweden. Wil je al haar boeken kopen, heb je wel wat extra ruimte nodig in je boekenkast. De juiste selectie maken is hier echt een must!

Wanneer we de vraag stellen aan Nele, kiest zij zonder twijfel voor De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Een boek met een titel om U tegen te zeggen. Eens je begint te lezen kom je terecht in een wereld vol absurditeit die je meeneemt naar de gekste situaties. Je moet jezelf inhouden om het boek niet in één ruk uit te lezen. Daarnaast verdiept Nele zich af en toe graag in biografieën, zoals bijvoorbeeld die van Michele Obama. Haar boek Becoming is een inspiratiebron voor elke vrouw, het stimuleert een zoektocht naar wie je bent en wat je wil worden. Violaine droomt weg bij Me before you van Jojo Moyes. Een boek vol hilarische en ontroerende momenten waarbij het advies luidt: hou zeker een zakdoek bij de hand! De Napolitaanse romans van Elena Ferrante, daar is Caro ondertussen verslaafd aan. Haar vierdelige reeks bestaat uit “De geniale vriendin”, “De nieuwe achternaam”, “Wie vlucht wie blijft” en “Het verhaal van het verloren kind”. Het is een reeks die je doorheen het hele leven van de hoofdpersonages, Elena en Lila, loodst. Een herkenbaar verhaal over de vriendschap tussen twee jonge meisjes dat jou meeneemt doorheen hun leven als tieners, pubers, mama’s en als vrouwen. Het boek schets alle obstakels, overwinningen en avonturen die de vriendinnen doormaken waarbij ook jaloezie af en toe de kop opsteekt.

Een aantal tips voor non-stop leesplezier

Sommige boeken zijn zo goed dat je niet kan stoppen met lezen. Je kent het wel: het zalige gevoel waarbij je de tijd uit het oog verliest en je je volledig laat meeslepen door het verhaal. We raden je dan ook aan om in volgende boeken enkel te beginnen wanneer je niets anders te doen hebt. Een boek dat zeker in deze categorie thuis hoort is The only story van Julian Barnes. Een prachtige roman over de eerste liefde en de levenslange gevolgen daarvan. Ook Femme fatale van Anja Feliers is een aanrader. Je leest het pijnlijke verhaal van een koppel dat hun dochter verliest en daardoor van elkaar vervreemd raakt. Wanneer er een oude bekende in het spel komt, laaien oude gevoelens weer op met alle gevolgen van dien. Tirza van Arnon Grunberg is dan weer een ongelooflijk sterk verhaal dat je meeneemt doorheen de zoektocht van een vader naar zijn dochter. Een boek dat je benieuwd maakt en je op het einde verbijsterd achter laat. De boeken van Griet Op De Beeck zijn bestsellers die ook standaard in je boekenkast zouden moeten staan. Vele hemels boven de zevende en Kom hier dat ik u kus zijn intens mooie en ontroerende boeken.

We zijn benieuwd of je een gelijkaardige smaak hebt en of al deze boeken ook voor jou ook een schot in de roos zijn? Heb jij nog aanraders die we zeker niet mogen laten liggen op de boekenbeurs? We zijn in ieder geval benieuwd naar jouw leestips!

We hopen je geïnspireerd te hebben en wensen je veel leesplezier toe.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments