Kerstverplichtingen!

Kerstverplichtingen! Artikel
0

Een checklist voor de leukste tijd van het jaar.

De kerstperiode is voor iedereen iets om naar uit te kijken. Het uikijken naar deze welverdiende feestelijke vakantie wordt echter vaak verstoord door de stress die gepaard gaat met de voorbereiding ervan. Met een goede planning kan dit vermeden worden.We overlopen waar je als assistant allemaal rekening mee moet houden, en wanneer!

Interne verlofdagen

Plan de verlofdagen van het bedrijf goed in en communiceer erover op het intranet, de interne nieuwsbrief of het mededelingenbord. Zo weet iederen wanneer het bedrijf open is en wanneer ze thuis kunnen blijven.

Verlofdagen klanten & leveranciers

Bekijk wanneer je klanten en leveranciers wel en niet bereikbaar zullen zijn. Zorg ervoor dat je van alle kantoorbenodigdheden genoeg in stock hebt, zodat je niet hoeft bij te bestellen tijdens de drukke eindejaarsperiode.

Wenskaarten

Indien jouw bedrijf jaarlijks wenskaarten naar klanten en leveranciers stuurt, is het in oktober tijd hiermee aan de slag te gaan. Zorg dat je een volledige lijst hebt van iedereen die een kerstkaart van het bedrijf moet ontvangen. Als je dit nog niet hebt, is het hoog tijd eraan te beginnen. Gebruik hiervoor volgende criteria:

  • Naam en functietitel
  • Bedrijf
  • Optioneel: Echtgeno(o)t(e) of partner + Kinderen

Ga je de kerskaarten bij een drukker bestellen, kies ze dan lang genoeg op voorhand uit. Levertijden kunnen soms tot drie weken oplopen. Het kan ook zeker geen kwaad op voorhand na te gaan wanneer ze ten laatste de deur uit moeten om op tijd bezorgd te worden en hoeveel de frankeerkosten bedragen . Voor sommige internationale bestemmingen is eind november de deadline!

Kalenders en agenda’s

Denk eraan de agenda’s en muurkalenders voor het komende kalenderjaar tijdig te bestellen. Hoe langer je hiermee wacht, hoe later je ze zal ontvangen.

Eindejaarsgeschenken en attenties

Zorg dat je ruim op voorhand begint met het bestellen van je eindejaarsgeschenken en attenties. Elke kleine stap kan voor vertraging zorgen. Denk goed na over de bestel- en leveringstermijn zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.  Houd een lijst bij met elke bestemmeling en het geschenk dat zij moeten ontvangen. Wanneer er iets foutloopt, kan je hier altijd op terugvallen.

Infrastructuur

Laat de security van het gebouw weten wanneer er mensen op kantoor verwacht worden, en vraag de IT-afdeling om duidelijke procedures uit te schrijven voor het oplossen van problemen tijdens hun afwezigheid. Zo vermijd je dat mensen tijdens hun vakantie gestoord moeten worden.

Plan!

Met een goede planning kan je jaren verder. Elke eindejaarsperiode vergt immers dezelfde voorbereidende taken. Besteed hier dus gerust wat extra aandacht aan.

Houd rekening met je agenda.

Reserveer tijd in je eigen planning om alle vereiste taken uit te voeren. De eindejaarsperiode kan je niet zomaar tussendoor voorbereiden.

Beloon jezelf!

Plan gerust al uitstapje voor jezelf als beloning voor de fantastische planning van dit jaar. Goed gedaan!

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments