Kleding die werkt!

Kleding die werkt! Artikel
0

Iedereen weet dat je alles uit de kast haalt om je toekomstige werkgever tijdens een sollicitatiegesprek te overtuigen. Maar wat draag je op je eerste werkdag en de daaropvolgende dagen?

Dominique Leman, van The Image Company: “Dat hangt af van bedrijf tot bedrijf. In bepaalde sectoren zoals consultancy en vastgoed zijn er bijvoorbeeld vrij strikte regels. Maar, tegenwoordig verwachten de meeste organisaties toch vooral dat je je kledij aanpast aan de gelegenheid. Zit je de hele dag achter je bureau, dan is ‘casual’ vaak geen probleem. Heb je een meeting of ga je naar een klant, dan is er wat meer uitstraling vereist.

Op drie zaken letten

Waar kan je concreet op letten als je er toonbaar wilt uitzien op je eerste werkdag? Volgens kledingadviseur Merel van ’t Wout moet je er eerst en vooral voor zorgen dat je kleren bij de bedrijfscultuur passen. Je kan de bedrijfscultuur opsnuiven tijdens je sollicitatiegesprek of aan de interviewer vragen of er een kledingcode geldt. Soms is het ook mogelijk om via de bedrijfswebsite een beter beeld te krijgen.

Ten tweede, is het essentieel dat je je prettig voelt in je kleren. Anders kan je niet met een zeker gevoel aan je nieuwe baan beginnen. Merel: "Veel starters denken dat ze de kleren aanmoeten die hun ouders dragen om er netjes uit te zien. Ze ogen ontzettend ouwelijk. Hoe kan je er in een (mantel)pak toch leuk uitzien? Door je accessoires! Draag een duikershorloge in plaats van een chic uurwerk, een bloesje met puntige revers, hippe puntschoenen,…"

En het allerbelangrijkste: zorg altijd dat je er verzorgd uitziet. Dit betekent: gewassen en gestreken kleding, gepoetste schoenen, verzorgde nagels, gekamd haar en niet te veel make-up. Let er ook op dat je kleren de juiste maat hebben en dat de stof niet teveel kreukt. Linnen is geen goed idee. Combineer tot slot je wintercollectie niet met die van de zomer (de stoffen moeten bij elkaar passen) en laat het mengen van extreme kleuren over aan designers.

Bron: VDAB

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments