Kolommen en rijen verbergen in Excel

Kolommen en rijen verbergen in Excel Artikel
0

Om de overzichtelijkheid van je tabellen te verhogen kan je in Excel zowel aangrenzende als niet aangrenzende rijen en kolommen verbergen of zichtbaar maken.

Kolommen of rijen verbergen:

Selecteer de kolom of rij door op de kolom- of rijtitel te klikken.

Ga vervolgens naar het View / Beeld-tabblad en klik op Hide / Verbergen.

Tip: door de CTRL-toets in te drukken, kan je niet aangrenzende kolommen of rijen selecteren.

Kolommen of rijen weer zichtbaar zetten:

Selecteer de kolommen of rijen waar de verborgen kolom of rij zich tussen bevindt (bijvoorbeeld kolom B) en klik vervolgens op Unhide / Weergeven in het View-lint.

Tip: Selecteer je het hele werkblad als je niet weet welke rijen of kolommen er verborgen zijn, door op het driehoekje te klikken naast kolomtitel A en boven rij 1, zoals je op deze afbeelding kan zien:

OVER DE AUTEUR

OASE by Xylos

OASE by Xylos

Xylos is marktleider op het vlak van eindgebruikersopleidingen. De afgelopen 30 jaar hebben wij meer dan 450.000 kenniswerkers opgeleid in grote en kleine bedrijven. Xylos heeft recent voor de 8ste keer op rij het Qfor kwaliteitsstatuut behaald, deze keer zelfs met een maximumscore. OASE is het online videoplatform van ICT-dienstenbedrijf Xylos. Het platform richt zich op bijscholing van de meest frequente Office-toepassingen. Op het platform vind je meer dan 1000 korte video’s terug, die gemaakt zijn door experts en maandelijkse webinars.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments