Kreukvrij vliegen!

Kreukvrij vliegen! Artikel
1254

Hoe kom je kreukvrij uit het vliegtuig?

Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk. Dat geldt ook als je die eerste indruk moet maken na een vermoeiende vliegreis. Met een goede voorbereiding kan je toch netjes en kreukvrij uit het vliegtuig stappen.

 1. Wees op tijd!
  Moet je je teveel haasten, dan krijg je het warm en ga je transpireren. Warm en vocht zijn twee van de belangrijkste oorzaken voor kreukvorming. Vermijd dit dus zoveel mogelijk.
   
 2. Geef je kleren geen ruimte om te kreuken
  Een kreuk vormt zich in de eerste plaats waar het de ruimte heeft om dat te doen. Goed passende kledij zal hier dus al een pak minder last van hebben.
   
 3. Kies de juiste stof
  De kreukgevoeligheid van stoffen kan enorm verschillen. Wol kreukt bijvoorbeeld veel minder dan linnen. Test de stof op zijn kreukresistentie door ze even samen te knijpen of hou de verschillen op gewone dagen in de gaten. Dat maakt de keuze op de dag van vertrek zoveel gemakkelijker.
   
 4. Lichte kleuren tonen vlekken...
  ... die donkere kleuren vaak kunnen verhullen. Kies dus uit voorzorg voor donkere tinten.
   
 5. Wees voorbereid
  In een vliegtuig is er – ook tijdens turbulentie – vaak drank aanwezig bij de passagiers. Een ongeluk is snel gebeurd, neem dus uit voorzorg een voorraad vochtige doekjes mee om bij noodgeval snel in te grijpen. Ook wat reservekledij kan nooit kwaad.
   
 6. Voorzie opbergruimte
  Probeer zo licht mogelijk te reizen, maar voorzie genoeg plaats in je handbagage. Hou ruimte vrij voor wat leesmateriaal voor tijdens de reis en voor je portefeuille. Denk eraan de zakken van je kleding zo min mogelijk te gebruiken!
   
 7. Denk niet alleen aan de kleren
  Kleding is niet alles - denk ook aan jezelf! Voorzie alle benodigdheden om fris uit het vliegtuig te kunnen stappen: deodorant, mondwater, gezichtscrème, make-up, ... Vloeistoffen en gels die u in uw handbagage wenst mee te nemen moeten zich in aparte verpakkingen van elk maximum 100 ml bevinden. Ze moeten samen worden verpakt in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak met een capaciteit van maximum 1 liter per passagier.

Prettige reis!

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments