Leesinspiratie gezocht? Dit zijn onze boekentoppers van het moment!

Leesinspiratie gezocht? Dit zijn onze boekentoppers van het moment! Artikel
0

Op zoek naar leesinspiratie? Dit zijn de boekentips van het Bright Plus-team!

De herfst is het ideale seizoen om een lading leesvoer in huis te halen en thuis gezellig onder een dekentje te duiken. Maar hoe maak je je keuze in dat gigantische aanbod van thrillers, liefdesverhalen en romans? Dit zijn onze persoonlijke boekentips van het moment.

1. Het wordt spectaculair. Beloofd. – Zita Theunynck

Een meeslepende liefdesroman getipt door Nele (Marketing Officer)

Het verhaal: Deze debuutroman is een liefdesverhaal dat er eigenlijk geen is. Leonard is hartstochtelijk verliefd op Anna, die de boot lijkt af te houden. De reden daarvoor kom je pas te weten op het einde van het boek.

Moet je lezen want: “Zita Theunynck maakt de veelbelovende titel van dit boek, haar debuutroman, helemaal waar. Op amper drie dagen tijd heb ik het verslonden. Vanaf de eerste pagina werd ik meegezogen in het hartverscheurende verhaal. Het bevat heel veel herkenbare momenten en tegelijkertijd werd ik geregeld verrast door bepaalde wendingen in de verhaallijn. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek van deze schrijfster!”

2. Samen ben je minder alleen - Anna Gavalda

Het lievelingsboek van Katrien (Business Manager)

Het verhaal: In een appartementencomplex in Parijs raken de levens van vier mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoewel de eerste contacten niet bepaald soepel verlopen, groeit er een hechte vriendschap en vinden de huisgenoten het geluk bij elkaar.

Een must read omdat: “Het boek gaat over gewone maar zeer verschillende mensen die door omstandigheden met elkaar verbonden raken en echte liefde ervaren. Dat is ook hoe ik zelf naar het leven kijk; ik heb zelf een waaier van uitlopende mensen om mij heen. De schrijfster laat je de spanning, de liefde, de tederheid, de ruzies zelf voelen, alsof je erbij bent. Ik las het boek al twee keer en telkens gaf het me een goed gevoel. Ideaal om snel komaf te maken met een najaarsdipje!”

3. Het geheim van mijn man - Liane Moriarty

Een onweerstaanbare pageturner volgens Annelore (HR Consultant) en Lies (Business Manager)

Het verhaal: Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, een toegewijde echtgenote en moeder. Op een dag vindt ze een brief van haar man, bestemd voor haar, die ze eigenlijk pas had mogen openen na zijn dood. De brief bevat zijn diepste, meest donkere geheim…

Dit boek werd getipt door twee collega’s:
Annelore: “Het verhaal is luchtig geschreven en neemt veel onverwachte wendingen. De spanning wordt vrijwel meteen opgebouwd, zodat je geboeid bent vanaf het begin en de neiging hebt om het boek in één ruk uit te lezen. Nu ik dit boek heb leren kennen, kan ik simpelweg niet genoeg krijgen van Moriarty. Ik heb me meteen ook twee van haar andere boeken aangeschaft. Dat zegt genoeg, toch?”
Lies: “De bijzondere opbouw, met verschillende verhaallijnen die door elkaar lopen en een ander perspectief bieden op hetzelfde verhaal, maakt dat je wil verderlezen. Je weet dat ze iets met elkaar gemeen hebben, maar je kan er niet meteen de vinger op leggen… Al na een hoofdstuk had ik geen zin meer om het boek opzij te leggen. Een echte pageturner, een soort Griekse tragedie in een modern jasje. Ik heb ook Grote, kleine leugens gelezen van Moriarty, maar dit boek kon me nog meer bekoren.”
 

4. Het Rosie project – Graeme Simsion

Een geestige en ontspannende roman volgens Linda (Algemeen directeur)

Het verhaal: Don Tillman is een superintelligente en ietwat autistische professor genetica, die op zoek is naar een vrouw maar nooit verder kwam dan een eerste date. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven. Ze is op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.

Lees dit boek omdat: “Het verhaal wordt verteld door de ietwat vreemde professor Tillman, die sociaal en communicatief niet erg sterk is. Zijn aparte manier van omgaan met mensen, leidt tot geestige situaties. Dat maakt het een heel leuk en ontspannend boek. Ook het vervolg, Het Rosie effect, is trouwens een aanrader.”
 

5. Duizend schitterende zonnen - Khaled Hosseini

Sterk geschreven roman over een actueel thema volgens Nathalie (Sales Consulant)

Het verhaal: Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de veel oudere Rasheed. Jaren later neemt Rasheed de beeldschone Laila in huis, in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. Door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er een innige vriendschap tussen de vrouwen.

Een aanrader omdat: “Het boek is sterk geschreven, speelt zich af in Afghanistan – een land dat geregeld in de actualiteit opduikt – en gaat over verloren familiebanden en verloren liefde. Wat heb je nog meer nodig!”

6. Bijna echt gebeurd - Liane Moriarty en de luisterboeken van Het geluidshuis

Een tip voor volwassenen en kinderen van Klaar (HR Consultant)

Bijna echt gebeurd is het verhaal van Sam en Clementine, een koppel met twee kinderen en een druk leven. Als ze op bezoek zijn bij hun vrienden Erika en Oliver, nodigen de buren hen onverwacht uit voor een barbecue. De dag nadien zijn de verhoudingen tussen de zes volwassenen en de drie kinderen dramatisch veranderd…

Klaar: “De boeken van Liane Moriarty kruipen onder je huid en geven je soms een onbehaaglijk gevoel… Tot alles uiteindelijk toch nog goed komt. Ze zitten zo goed in elkaar!

De luisterboeken van Het geluidshuis zijn hoorspelen voor volwassen en kinderen die een beroep doen op je verbeelding, meer nog dan bij film. De personages worden vertolkt door bekende Vlaamse acteurs zoals Warre Borgmans, Geert Van Rampelberg, Charlotte Vandermeersch, Ella Leyers,…

Klaar: “Mijn zoontje van 4 jaar kan alle liedjes van De wereld rond in 80 dagen meezingen. Soms speelt hij zelfs hele passages na!”

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments